Црвена звезда сигурна и убедљива у Новом Месту

50

Кошаркаши Црвене звезде остварили су убедљиву победу у заосталој утакмици 18.кола АБА лиге пошто су савладали Крку у Новом Месту резултатом 98:57 (24:9, 31:13, 20:19, 23:16).

Утакмица у дворани „Леон Штукељ“ која је у прошлости знала да буде изузетно неугодна по црвено-беле, овога пута протекла је потпуно у знаку Црвене звезде која је ауторитативном игром уз добар шут добру енергију и чврссту одбрану, контролисала дешавања на терену буквално од пре секунде утакмице у Новом Месту.

Већ након прве деонице било је убедљивих 24:9 уз 8 поена Лојда, а та предност расла је из минута у минут како је одмицала утакмица у Словенији.

Црвено-бели су тако стигли до 22.победе у сезони и најубедљивијег тријумфа у регионалном такмичењу ове сезоне.

У овој утакмици најефикаснији је био Симоновић са 15, Рит је додао 13 поена, а на овом мечу сви играчи уписали су се у листу стрелаца.

Црвена звезда: Хол 7 (6ас), Волден 9, Лојд 8, Ускоковић 11, Давидовац 6, Лазић 5, Рит 13, Раданов 1, Добрић 10, Симоновић 15 (5ск, 5ас), Кузмић 8, Ноко 5.

Тренер Дејан Радоњић: – Од почетка смо кренули добро у оба правца, очекивали смо да градимо резултат и доста брзо стекли смо велику предност коју смо држали до краја утакмице – рекао је кратко након утакмице тренер црвено-белих.

До почетка плеј-офа црвено-беле који су сада први на табели, очекује последњег 26.кола са Задром који је на програму наредног уторка у дворани „Крешимир Ћосић“ са почетком у 16 часова.

Претходни текстСтанковић: Нека буде као у суботу
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Филип Милановић