Јованчевић у Дубаију, а Халили у Турској

20

Звездини атлетичари Страхиња Јованчевић и Јасмин Халили увелико су на својим препремама ван Србије за предстојећу сезону.

Страхиња своје најдуже припреме у каријери реализује у топлом Дубаију.

Пет недеља ћу бити овде. То је заиста довољан период да се посветим свим сегментима тренинга. Будући да сам зимус имао најтежу повреду у досадашњој каријери, ове припреме су ми одлично дошле да потпуно опоравим своје тело – рекао је Јованчевић.

Главни фокус му је враћање старе брзине, да би могао онда што опуштеније да се посвети скоку удаљ.

Најбољи српски скакач увис за предстојећу сезону припрема се у Анталији. Јасмин Халили приводи крају први део припрема, док ће други део одрадити са осталим репрезентативцима у Бару.

Временски услови су одлични, као и све у вези тренажног процеса. За сада припреме теку по плану. Прекосутра се прикључујем остатку репрезентације у Бару где настављам циклус припрема за лето – рекао је Халили.

Управо у Бару би по плану његовог тренера Стевана Грујића и њега требало да наступи на првог такмичењу, традиционалном митингу за први мај.

Након такмичења у Бару, средином и крајем маја, очекују ме инострани митинзи. Ако све буде било како треба у добру форму улазим пре Првенства Србије, а након тога очекујем Куп Европе на Кипру и Првенство Балкана у Новом Пазару – рекао је Јасмин.

Целокупна листа најављених такмичења само су увертира за оно најбитније ове сезоне – Европско првенство за млађе сениоре у Норвешкој.

Страхињи и Јасмину желимо пуно успеха на припремама и што бољи почетак летње сезоне.

Претходни текстЈуниорке савладале Радивој Кораћ првог дана финалног турнира
Следећи текстЦрвена звезда у Љубљани (недеља, 17)