Јуниорке савладале Радивој Кораћ првог дана финалног турнира

96

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк првог дана финалног турнира лиге Београда била је успешнија од вршњакиња из екипе Радивој Кораћ, у хали “Баскет Сити”, 85-82.

У првом мечу Арт Баскет је савладао резултатом 65-58 КЖК Партизан 1953, екипу која је сутра противник црвено-белим девојкама.

Током целог меча Црвена звезда је имала предност, у већем делу двоцифрену, коју је Радивој Кораћ успео да спусти у финишу и уведе меч у нешто неизвеснији ток. У првом полувремену црвено-беле су апсолутно диктирале темпо, контролисале утакмицу и играле сјајно. У прилог одличној кошарци коју су демонстрирале изабранице Немање Планојевића иде и 58 поена за 20 минута, уз 24 поена Марије Авлијаш. Покретачка снага Радивој Кораћа била је Невена Росић, која је у првој четвртини убацила 11 од 18 поена своје екипе.

Звезда је прву деоницу решила у своју корист 27-18, да би у другој четвртини приказала нападачку рапсодију и убацила 31 поен. Јована Спасовски је била веома расположена у оба правца. Од велике помоћи је била и добра одбрана црвено-белих којом су зауставиле Невену Росић, па су на полувреме отишле са 19 поена разлике, 39-58. Марија Авлијаш је убацила 17 поена у другој четвртини, половину својих поена на мечу.

У другом полувремену утакмица је отишла у другом смеру. Радивој Кораћ је убацио четири тројке у трећем кварталу, три је везала Ања Тасић, па је пред последњих десет минута семафор приказивао резултат 59-70 за Звезду.

У последњем кварталу, Ањи Тасић се придружила Јована Боричић, Радивој Кораћ је пришао на пет поена минуса пет минута пре краја, али су Тамара Чорто тројком, а затим и Марија Авлијаш полагањем у мини серији вратили Звезди двоцифрену разлику и преломили сусрет, 71-81. До краја у пенал завршници Звезда је била сигурна, Радивој Кораћ је имао више прилика али није искористио три слободна бацања, а Марија Авлијаш је била сигурне руке. Јована Боричић је поставила коначних 82-85.

Марија Авлијаш је убацила 34 поена, Јована Спасовски 19, Тамара Чорто 14, Дуња Зечевић 10 поена.

Другог дана финалног турнира сусрешће се Радивој Кораћ – Арт Баскет и КЖК Партизан 1953 – Црвена звезда.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић 2, Чорто 14, Кецман 2, Васиљевић 4, Зечевић 10, Ивановић, Спасовски 19, Авлијаш 34, Милановић 2, Вуловић, Ромчевић. Тренер: Немања Планојевић

Претходни текстУ сусрет противнику – Радник
Следећи текстЈованчевић у Дубаију, а Халили у Турској