Нови преокрет пионирки, прва победа на финалном турниру

60

Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк савладала је Арт Баскет 56-51 и новим преокретом дошла до прве победе на финалном турниру лиге Београда.

У хали “Баскетленд” данас је почео финални турнир лиге Београда за пионирке. Црвено-беле девојчице су искористиле прилику да се након првог дана издвоје са Визуром са једном победом. У првом мечу финалног турнира Визура је била убедљива у дуелу са Агрос Баскетом 68-50.

Поново је Црвена звезда имала двоцифрен минус, чак 16 поена заостатка у трећој четвртини, и поново су Звездине девојчице успеле да покажу каквим потенцијалом располаже ова генерација. Сјајна рола Анђеле Данић, која је одржавала Звезду у игри и уливала самопоздање саиграчицама у тренуцима када није полазило све за руком.

Након првих десет минута Арт Баскет је имао пет поена разлике (18-13), коју је контролисао до краја до одласка на одмор. У другом периоду игре Црвена звезда је серијом 6-0 повела, али у финишу није успевала да пронађе решење у нападу што је проузроковало нервозу и несигурност приликом чистих ситуација за постизање поена. На полувремену Арт је имао 29-24 у своју корист.

Серијом 11-0 Арт Баскет је преузео контролу над утакмицом и стекао двоцифрену разлику (40-24), укупна серија 13-0 између две четвртине. Звезда је преко Таре Дацић и Анђеле Данић прекинула серију противника, није дозволила противнику поене у последњих 3.30 до краја, да би новом мини серијом управо поенима Анђеле Данић успела да одржи прикључак пред последњих 10 минута, и поред бројних неискоришћених зицера, 43-40.

А онда нови трилер. Тројку на старту последњег квартала за Арт Баскет постигла је Јана Ђорђевић, али је Звезда преко Анђеле Данић серијом 6-0 стигла до изједначења, 46-46. Анђела Данић је везала и наредне поене и донела Црвеној звезди 48-50, прву предност после 18-19 у 12.минуту. Када је било потребно Данићева је преузела одговорност, одржавала свој тим у игри и постигла 10 од 12 поена Звезде у том периоду. Уследила је серија 6-0 и битна тројка од таблу Кристине Рађеновић, за 56-49. Доста грешака на обе стране у последњех минут и по до краја, а Арт је преко Јане Весић успео да постави коначних 56-51.

После првог дана финалног турнира лиге Београда, Визура и Црвена звезда имају по једну победу, у односу на Агрос Баскет и Арт Баскет. Другог дана, у суботу, састају се Визура – Арт Баскет (14.30) и Агрос Баскет – Црвена звезда (16.30).

Програм финалног турнира за јуниорке стартује вечерас у хали “Баскет Сити”.

Арт Баскет – Црвена звезда 51-56 (18-13, 11-11, 14-16, 8-16)

ККЖ Црвена звезда Комбанк; Данић 25, Дракул 9, Крсмановић, Зечевић 2, Караица, Рађеновић 6, Ђурђевић, Дацић 12, Стојановић 2, Цветковић, Ђурић. Тренер: Ружица Карић

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстСтанковић: Свом снагом и на Радник