Станковић: Свом снагом и на Радник

20

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 32. кола Суперлиге Србије коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти сутра против Радника из Сурдулице од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“ и истакао да ће црвено-бели и у првенством дуелу, као и у полуфиналу Купа Србије ићи на победу против Сурдуличана.

Не бих био задовољан ремијем у првенству, нема разлога да играмо на нерешен резултат, никада нисмо ни ишли на реми од како сам ја овде. Не би се ни момци сложили са мном да се иде на реми, не знам зашто би се ишло. Идемо сутра на победу, изаћи ће најјачи састав, нема разлога да било кога одмарамо и било шта калкулишемо. Годину дана играмо у ритму недеља-среда, тако да су момци навикли и стопостотно су спремни, фокусирани и концентрисани. Идемо на победу сутра и у среду, нама су циљеви јасни – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се Дејан Станковић и на најбољег стрелца Сурдуличана и Суперлиге Србије Милана Макарића.

– Свако ко дође на Маракану жели да се покаже, докаже и истакне. Доста пута сам то говорио на нашим конференцијама, тако ће бити и сутра, нема разлога да не буде и треба тако да буде. Велико поштовање за првог стрелца лиге, није лако постићи толико голова, мораш да имаш и момке који раде за тебе и спремни су да се жртвују за екипу да би избацили једног појединца. Увек водимо рачуна о најбољима у противничким екипама, гледамо да им „одсечемо“ оно што је најбоље и да их „ставимо“ у проблем, да на површину изађу њихове мане, а не врлине, тако ће бити и сутра.

Шеф стручног штаба нашег тима истакао је да су три бода са сутрашње утакмице најбитнија у овом моменту.

– Бројим сутра, да су то три бода ако победимо, друга математика ме не занима.

Говорио је Дејан Станковић и о Александру Катаију који се и поред двомесечног одсустава са терена може похвалити одличном сезоном.

Катаи је доказао и показао шта значи бити лидер. Доста смо причали у вези тога и ја не волим када је неко лидер само на причу. Неко је лидер ако има пре свега одговарајуће понашање и однос према саиграчима, клубу, начин тренинга е то је лидер, а то је Катаи. Урадио је ове године невероватан посао за момке, клуб и себе, треба само тако да настави. Шта би било да је играо она два месец која је паузирао због повреде, сигурно би имао бољу статистику јер је Катаи вансеријски играч – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстНови преокрет пионирки, прва победа на финалном турниру
Следећи текстДруга дупла круна – 1964.