У сусрет противнику – Радник

30

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова дочекују Радник на стадиону ,,Рајко Митић” у оквиру 32. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходном мечу савладали Јавор у Ивањици резултатом 5:1. Двоструки стрелац за наш тим био је Александар Катаи, а поред њега су постигли гол Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

На сутрашњем сусрету, фудбалери нашег тима ће по 14. пут у историји одмерити снаге са екипом из Сурдулице. Интересантан и олакшавајући податак за све навијаче црвено-белих је то што је наш тим, на свим одиграним утакмицама против Радника, забележио победу, а и гол разлика је на нашој страни (50:5).

Познато је да су наши фудбалери изузетно нападачки настројени против Радника, а о томе сведочи чињеница да је најчешћи резултат којим се завршавају окршаји између црвено-белих и клуба из Сурдулице- 5:0, а овакав скор забележен је пет пута. Једну од најубедљивијих победа у националном шампионату, али и у историји клуба, Црвена звезда је остварила управо против Сурдуличана, у сезони 2018/19, када је на Маракани славила резултатом 6:0. Двоструки стрелац тада је био Ричмонд Боаћи, а поред њега мрежу су затресли и Марко Марин, Џонатан Кафу, Горан Чаушић и Никола Стојиљковић.

Последњи пут када су се ова два клуба сусрела, било је у јесењем делу шампионата, а црвено-бели су славили у том дуелу са 4:1 головима Жељка Гаврића, Ел Фарду Бена, Гелора Канге и Алексе Вукановића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 32. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Радника, можете да пратите на телевизији Аренаспорт са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 89 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 29 победа и два ремија, уз гол разлику 88:14. Последњу утакмицу у шампионату су одиграли против Јавора на гостујућем терену, где су славили са 5:1. Два пута је затресао мрежу Александар Катаи, а по један погодак постигли су Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко.

Што се тиче ривала, Радник се налази на петом месту у националном шампионату са 48 бодова. Фудбалери из Сурдулице су славили на 14 дуела, шест пута су ремизирали и забележили су 11 пораза уз гол разлику 46:39. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су против Металца из Горњег Милановца у Сурдулици, где су поражени са 2:1.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Не бих био задовољан ремијем у првенству, нема разлога да играмо на нерешен резултат, никада нисмо ни ишли на реми од како сам ја овде. Не би се ни момци сложили са мном да се иде на реми, не знам зашто би се ишло. Идемо сутра на победу, изаћи ће најјачи састав, нема разлога да било кога одмарамо и било шта калкулишемо. Годину дана играмо у ритму недеља-среда, тако да су момци навикли и стопостотно су спремни, фокусирани и концентрисани. Идемо на победу сутра и у среду, нама су циљеви јасни – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч и стрелац екипе је Милан Макарић који се налази на првом месту листе голгетера у Суперлиги Србије са 20 постигнутих погодака. На голу је Иван Костић, последњу линију чине Никола Радмановац и Ранко Јокић уз бековски тандем Урош Стојановић и Михаило Орешчанин који мења повређеног Предрага Ђорђевића. Кључеви везног реда су Филип Баиновић и Немања Суботић, док по крилима делују Никола Богдановски и Зоран Даноски.

СУДИЈА МЕЧА

Главни Арбитар на утакмици 32. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Радника биће Станко Остраћанин. Поред аут линија помагаће му Павле Пипер и Срђан Минић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 16:00 Бачка – Војводина

– 18:05 Мачва – Партизан

Недеља:

– 13:00 Металац – Инђија

– 13:00 Нови Пазар Чукарички

– 13:00 Златибор Чајетина – Рад

– 19:00 Пролетер – Младост

– 19:00 Раднички Ниш – Јавор

– 19:00 Спартак Суботица – Напредак

– 19:00 ТСЦ Бачка Топола – ФК Вождовац

Претходни текстДруга дупла круна – 1964.
Следећи текстЈуниорке савладале Радивој Кораћ првог дана финалног турнира