Након тријумфа у Атини, нови изазов у Подгорици

62

Кошаркаши Црвене звезде нису имали ни мало времена да анализирају утакмицу и велику победу у Атини која је извојевана над екипом Панатинаикоса. Још мање да се одморе пред нови изазов…

Већ наредно јутро након славља у „ОАКА Арени“ црвено-бели су отпутовали за Подгорицу где их већ у недељу очекује нова врло тешка утакмица и дерби 22. кола АБА лиге са екипом Будућности ВОЛИ.

Меч у дворани „Морача“ без присуства публике игра се у недељу од 20 сати. За разлику од црвено-белих, који су у Подгорицу стигли у суботу у раним поподневним часовима право из Атине, тим Будућности припрема се од среде за овај меч.

Ово ће бити 46. дуел у регионалном такмичењу, а црвено-бели имају предност од 23-22 у победама.

Меч пред који тренер Дејан Радоњић указује на велики квалитет екипе Будућности, али и чињеницу да је екипа Црвене звезде одиграла у петак увече изузетно тешку утакмицу у Грчкој:

Играћемо у Подгорици четврти меч за само 7 дана, почев од вечитог дербија прошле недеље, преко Цибоне и Панатинаикоса у Атини. Сада нас очекује Будућност, екипа која је добро формирана од домаћих играча који су ту у континуитету, имају и квалитет и искуство играња евролигашких утакмица. То је тим који предводи Никола Ивановић који је можда и најбољи плеј АБА лиге, Џастин Кобс који је такодје ту, је већ староседелац. Мелвин Еџим је показао изузетно висок квалитет током ове сезоне, Рид који је донео огромну чврстину у рекету и донео баланс измедју спољне и унитрашње игре. Никако се не смеју заборавити Данило Николић који на позицији 4 доноси додатни квалитет и тактичке могућности за свој тим, па наравно и Апић и Лука Митровић. Због свега наведеног, свесни смо да нас очекује тежак меч, али прво водећи рачуна о томе да се одморимо колико је то могуће од утакмице у Атини, видимо у ком саставу ћемо наступити и коначно припремимо меч у Морачи“ изјавио је пред недељну утакмицу тренер црвено-белих и додао: „ Екипа Будућности има победу у Београду као велики залог, играју врло константно у АБА лиги, а сигурно да им је јако значајно и учешће у Еврокупу где имају изузетну прилику да се домогну и саме завршнице тог такмичења. Добро балансирана екипа са великим искуством домаћих играча и додатно ојачана квалитетним странцима – рекао је Радоњић.

Један од играча који су одиграли највећи број мечева са екипом Будућности је капитен Бранко Лазић који се враћа у састав након два меча суспензије:

Добро познајемо екипу Будућности, и управо због тога знамо да нас чека тешка и захтевна утакмица. Нећемо имати баш превише времена да се одморимо за овај меч, али ћемо дати све да се припремимо најбоље што можемо. Очекује нас добра, уиграна и искусна екипа, која игра одлично ове сезоне, уосталом то показују и резултати у оба такмичења. Имају дугачку клупу, имају добар баланс спољних играча и играча који играју у рекету, домаћи играчи су јако дуго заједно и све то је добро уклопљено са новопридошлим играчима Еџимом, Ридом, Апићем, Митровићем, Дела Валеом…На нама је да одиграмо најбоље што можемо почев од наше одбране – рекао је капитен Црвене звезде Бранко Лазић.

Утакмицом у Подгорици, црвено-бели само настављају низ тешких утакмица на који се надовезује гостовање екипи ЦСКА у Москви. Тај меч на програму је већ у четвртак од 18 часова.

Претходни текстРеми омладинаца у Крагујевцу
Следећи текстЦрвено-беле изгубиле од Машинца