Велика победа Црвене звезде у Атини!

45

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу у Атини! Црвено-бели су одиграли изванредан меч и савладали Панатинаикос резултатом 86-82.

Познато је колико је тешко тријумфовати у ’’ОАКА’’ дворани, а томе најбоље сведочи податак да је ово друга победа црвено-белих у овој дворани. Прва након 2016. године.

Утакмица је била прилично необична, играло се у серијама, али је Црвена звезда била најбоља када је било најпотребније. Нису изабраници Дејана Радоњића дозволили да клону након серије ривала 15-0 у трећој четвртини. Узвратили су још јаче, невероватном серијом 18-0, коју је пратила изванредна одбрана и сјајне роле Корија Волдена и Џордана Лојда.

Лојд је био и најефикаснији појединац меча са 27 поена, а занимљив је податак да је све постигао након прве четвртине коју је и прерано завршио због два фаула. Пратио га је Кори Волден који је меч завршио са 14 поена.

Ово је била девета победа Црвене звезде у Евролиги и сјајан замајац пред важан меч у Подгорици који црвено-беле очекује већ у недељу. Паклен ритам се наставља и имајући то у виду, као и изостанак Дејана Давидовца на овом мечу, ова победа добија додатан значај.

Почетак утакмице припао је Панатинаикосу који је повео резултатом 9-0. Серију ривала прекинуо је Алекса Ускоковић који је постигао поене уз фаул и Црвена звезда у наставку није дозвољавала ривалу нову серију којом би се одвојио.

Црвено-бели су дисали за вратом домаћину. Добром игром у одбрани и стрпљивим нападом, држали су прикључак и вребали своју прилику да уведу утакмицу у потпуни егал.

То се и догодило почетком другог периода када су црвено-бели мини серијом 4-0 пришли на 23-21. Панатинаикос је успео да одбије тај налет, али је даљи ток друге четвртине био такав да је резултатски егал трајао и у наставку. Расположен је био Џордан Лојд, Марко Симоновић је убацио веома важну тројку и након Лојдове украдене лопте и полагања капитена Лазића у контри Црвена звезда је изједначила 36-36. Имали су црвено-бели прилику и за потпуни преокрет јер је последњи напад у првом полувремену окончан шутем Огњена Добрића за три после изврсне акције. Лопта није хтела у обруч и након 20 минута игре резултат је био 40-40.

Није се дуго чекало и на вођство црвено-белих јер су први поени у наставку били њихово дело. Црвена звезда је убрзо и стекла четири поена предности након поена Огњена Добрића 44-48, али се потом догодио пад. Олако изгубљене лопте омогућиле су ривалу игру у транзицији што је Панатинаикос материјализовао серијом 15:0, 59-48.

Међутим, двоцифрена предност и лоши минути нису уништили морал изабраницима Дејана Радоњића. Они су имали јасан план, подигли агресивност у одбрани и таква игра донела им је много. Кори Волден је везао осам узастопних поена, а потом су по два постигли Лојд и Раданов. Црвена звезда је одговорила серијом 12-0 и са поеном предности отишла на одмор пре последњих десет минута игре, 59-60.

Звезда је наставила серију и у наставку, она је ишла и до 18-0 па су црвено-бели стекли и највеће вођство досадашњег тока меча, 59-66. Ипак, Пао је одговорио серијом 6-0 и вратио се у потпуни егал. Одговор је био у рукама Џордана Лојда који је везао пет поена.

Лојд је био у ритму, али Панатинаикос није допустио да црвено-бели направе осетнију предност од осам поена. Домаћин је серијом у завршници стигао на само поен заостатка, а опет је Лојд пронашао поене у важном моменту, 76-79. Ипак, расположени Сент Рос је одговорио тројком, 79-79. Истом мером узвратио је феноменални Лојд на нешто више од 40 секунди до краја.

Лазић и Лојд су задржали мирноћу са линије пенала и нису дозволили да црвено-бели испусте стечену предност.

Панатинаикос – Црвена звезда мтс 82-86 (23-17, 17-23, 19-20, 23-26)

Црвена звезда мтс: Хол, Волден 14, Лојд 27 (5ас, 4ск), Ускоковић 3, Лазић 7, Рит, Раданов 2, Добрић 6, Симоновић 8 (5ск), Јагодић-Куриџа 2, Кузмић 9 (5ск), Ноко 8.

Џордан Лојд – Стварно ова победа није била моје дело, већ мојих саиграча који су ми стварали добре позиције и тренера који је веровао у мене.

Дејан Радоњић – Била је ово веома добра утакмица за нас. У другом полувремену смо играли са пуно успона и падова, баш као и Панатинаикос. Оно што је важно за нас је да смо показали на терену много добрих ствари и сада морамо да се припремимо за наредну утакмицу. За то ћемо имати само један дан, а следи нам веома важна утакмица у АБА лиги.

Претходни текстЈубилеј Драгана Вуковића – 300 утакмица на клупи Црвене звезде
Следећи текстРеми омладинаца у Крагујевцу