Јубилеј Драгана Вуковића – 300 утакмица на клупи Црвене звезде

201

Тренер ККЖ Црвена звезда Комбанк Драган Вуковић у утакмици полуфинала Купа Милан Цига Васојевић у Вршцу прославио је јубилеј – 300. пут је водио екипу.

Пре почетка последњег тренинга пред сутрашњи старт полуфиналне серије плеј-офа првотимке су свом тренеру уручиле пригодан поклон – дрес са бројем 300, који симболизује број утакмица.

Драган Вуковић је био помоћни тренер у сезони 2002-03 Зорану Ковачићу “Чивији”, а први тренер је постао 2013.године. Црвену звезду је предводио у првој сезони до финала Регионалне лиге и домаћег шампионата у својој првој сезони. Креирао је систем који је наш клуб поново поставио као предводника у раду са млађим категоријама и кроз који је школовао велики број репрезентативки и шампионки. Донео је клубу први трофеј после 12 година паузе – Куп Милан Цига Васојевић у Врбасу 2016. године, а затим и три узастопне титуле шампиона државе, међу којима је и 30. титула, која је “пришила” и трећу звездицу изнад грба, 2018. године.

Укупно је освојио шест трофеја, по три националне титуле и Купа Милан Цига Васојевић, уз поменуто финале Регионалне лиге и два узастопна Фајнал фора WABA лиге. У млађим категоријама је освајао шампионске титуле у кадетској и јуниорској конкуренцији. На 300 утакмица остварио је 216 победа и постао један од најбитнијих тренера у великој историји кошаркашког гиганта.

Честитамо тренеру на првих 300 утакмица!

Претходни текстСтанковић: Атрактивном игром на победу
Следећи текстВелика победа Црвене звезде у Атини!