Нова победа Црвене звезде над Партизаном

47

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у утакмици 21.кола АБА лиге јтд резултатом 73-64 (15-14, 26-20, 16-16, 16-14).

Утакмица је одиграна у дворани „Александар Николић“ без присуства публике и уз поштовање свих здравствених протокола, а најефикаснији код црвено-белих био је Дуоп Рит са 15 поена и 7 скокова.

Ово је била 15. победа кошаркаша Црвене звезде, уз само два пораза, и на некомплетној табели регионалној такмичења, црвено-бели имају тренутно најмање пораза.

Меч у Београду није донео велику неизвесност осим у првој четвртини у којој се играло кош за кош, али већ на старту друге црвено-бели су серијом 7-0 преузели контролу у утакмици, и у једном тренутку ношени добром игром Волдена, Давидовца, Добрића и Лојда повели са великих 35-19.

Међутим, друга половина те четвртине протекла је у знаку људи који нису играли ту утакмицу, већ су је судили. Бројна слободна бацања, прегледавања снимака и паузе обележиле су тај део утакмице у коме је вечерашњи противник из бројних слободних бацања успео да преполови ту предност до полувремена у коме је било 41-34.

Друго полувреме отворено је мини серијом кошаркаша Партизана од 4-0, али су црвено-бели брзо одговорили и поново се ушло у ритам „кош за кош“ до краја деонице која је завршена резултатом 16-16 (57-50).

У последњој деоници Црвена звезда је поново дуплирала предност и рутински привела меч крају за трећу овосезонску победу над екипом Партизана.

Црвена звезда: Хол, Волден 12, Лојд 10 (6ас, 4ск), Ускоковић 2, Давидовац 14, Рит 15 (7ск), Раданов 3, Добрић 10, Симоновић, Јагодић Куриџа 3, Кузмић, Ноко 4.

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда мтс

Оно што је било најбитније јесте да се добије меч. Осим велике важности дербија, победа нам је носила шансу више за пласман у плеј-оф. У наредним утакмицама следи борба за што бољи пласман у лигашком делу. Ми смо у ритму у каквом јесмо, пуно је ту ствари које су се дешавале. Одиграли смо јако добро такмичарски, онако како желимо. Наравно, било је и грешака, али генерално задовољан сам оним што смо пружили и што смо добили меч” рекао је тренер црвено-белих и додао: “Радује нас повратак играча који су били одсутни у деликатном делу сезоне и то због болести што је захтевало опрез код њиховог враћања у такмичарски ритам. Свежина која је била присутна донела је нешто што нам је било потребно. Трудимо се да распоред који имамо сагледамо на најбољи могући начин. Сада нас чекају још три утакмице у седам дана, што даје јако мали простор за неки тимски рад, тренинг и опоравак. Надам се само да проблематике коју смо имали више неће бити и да ћемо у завршницу сезоне ући у форми која задовољава наше норме”, закључио је Дејан Радоњић.

Екипа Црвене звезде ће на терен већ за мање од 48 часова пошто је већ у уторак од 18 сати очекује заостала утакмица са Цибоном у Београду.

Претходни текстСтанковић: Победа најважнија
Следећи текстЗвездини џудисти најбољи на Првенству Србије за сениоре