Звездини џудисти најбољи на Првенству Србије за сениоре

82

Џудисти Црвене звезде још једном су доказали да су неприкосновени на домаћој спортској сцени. У вождовачким Шумицама, на Првенству Србије за сениор у складу са свим прописаним мерама у борби против пандемије вируса Ковид-19, у конуренцији 188 такмичара из 38 клубова црвено бели су освојили четири златне, четири сребрне и две бронзане медаље. На другој позицији су такмичари Славија из Новог Сада (3-2-2), док су трећи Романтичари са Старе Карабурме, џудисти ОЏК Београда (3-0-3).

После одличних резултата на Грен слему у Ташкенту, златном медаљом на Првенству Србије очекивано окитила се млада шампионка -рекордерка Андреа Стојадинов, чланица Црвене звезде.

На Првенству Србије учествују најбоље такмичарке наше земље и увек постоји шанса да дође до неког изненађења. Задовољна сам џудоом који сам приказала, као ититулом првака Србије коју сам освојила. Посебно ми је драго што сам имала прилику да освојим одличје за моју Црвену звезду – рекла је Андреа Стојадинов.

Златом се окитила и бронзана са Гран слема у Ташкенту. Милица Николић која се у Шумицама надметала у конкуренцији до 52 килограма.

Државна Првенства се обично поклопе са терминима међународних турнира, тако да се после четири године поново такмичим у Шумицама. Медаља ми много значи, како због мог клуба Црвене звезде, тако и због прилике да се надмећем не само са нашим најбољим такмичаркама већ и са младим џудокама које представљају будућност овог спорта – рекла је Милица Николић, шампионка Србије.

Звездина узданица Ања Обрадовић још једном је засијала и око врата ставила најсјајније одличје намењено шампионки у категорији до 63 килограма.

– Ово је био велики тест, да проверим колико сам спремна за међународну сцену. Драго ми је што сам потврдила резултат од прошле године. Задивљујуће је што упркос ситуацији која је захватила цео свет сви такмичари су ту, сви су се припремили и дошли на такмичење. Организација је била одлична и драго ми је што сам и у таквим условима освојила злато. Нареди изазов биће Гренд слем у Тбилисију, а овај тест је показао да сам у доброј форми.

Наш Јован Нишкановић тријумфовао је у конкуренцији до 81 килограма чиме је остварио још један одличан резултат на домаћој такмичарској сцени.

– Ово је било прво такмичење после једног тешког периода у коме се нашао цео свет. Задовољан сам резултатом, квалитетно сам радио и испоставило се да је то добро. Конкуренција никад није лака, ова категорија до 81кг је најјача у држави. Што се тиче планова, надам се да ће се ситуација стабилизовати и да ће бити што више међународних такмичења на која ћу моћи да изађем.

Претходни текстНова победа Црвене звезде над Партизаном
Следећи текстЦрвена звезда – Цибона (уторак, 18)