Сутра у Вршцу почиње финални турнир Купа Милан Цига Васојевић

49

У вршачкој хали “Миленијум” овог викенда се одржава финални турнир Купа Милан Цига Васојевић. ККЖ Црвена звезда Комбанк се у првом полуфиналу састаје са Војводином 021. Директан пренос свих мечева на ТВ Аренаспорт.

Четврти пут Вршац ће бити домаћин одлучујућих борби за први трофеј у сезони. Црвено-беле се припремају у хали “Миленијум”, у којој ће у суботу у 12.30h против Војводине 021 играти за финале и 14.трофеј Купа.

Звезда је претходно у Вршцу играла два финала и нажалост оба пута губила. Први пут 1993.године против Винер Брокера (данашњи Студент), који је меч решио у своју корист 72-65, а затим и 2009. када је Вршац био последњи пут домаћин. Хемофарм је био успешнији у том надметању резултатом 79-66 и пригрлио трофеј. Ово је прилика за трећу срећу.

Тренер црвено-белих Драган Вуковић је управо пожелео трећу срећу, као и успех свим учесницима завршног турнира.

 Куп је такво такмичење где је све могуће, једна утакмица одлучује. У Купу никад није било фаворита, па нема ни ове године, сви имају подједнаке шансе да дођу до трофеја. Одлучиће тренутна инспирација, један добар дан. Поред нас, све три екипе имају своје адуте у бар једном изузетном појединцу. То је Јована Адамовић у Војводини 021, Катарина Зец у Арт Баскету, Американка Сара Лумис у Радивоју Кораћу, а ми ћемо се ослонити на нашу младост, велику енергију и колективну игру, јер смо пар година заједно. Када је реч о полуфиналу, одиграли смо ове сезоне две добре утакмице против Војводине 021, на папиру најјаче екипе у Србији. Практично смо обе утакмице изгубили у неизвесним завршницама, очекујемо трећу срећу! Свим учесницима желим много успеха на финалном турниру Купа Милан Цига Васојевић.

Црвена звезда ће у Вршцу наступити у пуном саставу после дужег периода. Због тренутне ситуације са пандемијом вируса ковид-19, утакмице Купа Милан Цига Васојевић биће одигране без присуства публике, уз поштовање свих прописаних мера Кризног штаба Владе Републике Србије.

Списак играчица ККЖ Црвена звезда Комбанк за финални турнир Купа Милан Цига Васојевић

1. Невена Наумчев
3. Катарина Дешић
4. Ивана Катанић
5. Ана Милановић
6. Тамара Чорто
8. Јелена Каписода
10. Николина Деурић
11. Јована Спасовски
12. Маша Јанковић
13. Нађа Недељков
14. Марија Ристић
15. Милица Бојовић
23. Марија Авлијаш
24. Дуња Зечевић
Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЗвездиних пет нових професионалаца
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија