Нападачка рапсодија трасирала пут до победе против Химкија

39

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су тријумф у 29. колу Евролиге. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали Химки резултатом 92-81.

Звезда је одиграла нападачки невероватне три четвртине. У првој деоници изабраници Дејана Радоњића убацили су осам кошева, а потом 84 у наредне три. Много расположених нападача било је у редовима црвено-белих који су имали изврсну енергију у одбрани скоро читавог меча и наградили се за уложени труд на прави начин.

Најефикаснији је био Џордан Лојд који је убацио 22 поена, од тога 11 у последњој деоници, а уз то је уписао и шест асистенција. Сјајан је био и Дејан Давидовац који је меч завршио са 16 кошева, без промашаја за три, а многе тројке су биле преломне у овом мечу. Кори Волден је меч завршио са 15 поена и пет асистенција.

Почетак меча донео је нервозну игру у редовима Црвене звезде. Игра у нападу није била течна, мучили су се црвено-бели да пронађу решење и свега осам поена за 10 минута игре донело је гостима седам поена предности, 8-15.

Тандем МекКолум-Мики стварао је велике проблеме црвено-белима који су тражили свој ритам. Битне поене у завршници другог полувремена постизали су Кори Волден и Бранко Лазић који нису дозволили ривалу да стекне осетнију предност, 34-38.

Црвено-бели су држали прикључак, али нису успели да окрену на почетку треће деонице. Химки је чак и серијом 8-0 отишао на двоцифрену разлику, 39-50. Међутим, Црвена звезда је била стрпљива и силно мотивисана да прекине серију пораза у Евролиги. Велика енергија у одбрани давала је снагу у нападу. Сјајну ролу имао је повратник на паркет Дуоп Рит, а након четири узастопна поена Огњена Добрића Црвена звезда је стекла прво вођство на мечу, 59-58.

Појавио се, како само он зна, и Дејан Давидовац у важним моментима. Украдене лопте и хладан као лед на шуту за три, популарни Деки је одвојио црвено-беле на шест поена предности, 66-60.

Црвена звезда је преузимала контролу над утакмицом, а завршни ударац ривалу дао је Џордан Лојд који је убацио чак 11 поена у последњој четвртини. Звездина нападачка рапсодија од 30 минута трасирала је пут до осме победе у Евролиги ове сезоне.

Већ у недељу паклени март се наставља, на програму је ’’вечити дерби’’. На истом месту, у дворани ’’Александар Николић’’ са почетком од 19 часова и 30 минута.

Црвена звезда мтс – Химки 94-82 (8-15, 26-23, 28-22, 30-21)

Црвена звезда мтс: Хол 2, Волден 15 (5ас), Лојд 22 (6ас, 4ск), Ускоковић 4, Давидовац 16, Лазић 8, Рит 6, Добрић 12, Симоновић 1, Јагодић-Куриџа, Кузмић, Ноко 6.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: „Прво полувреме није било тако добро, посебно првих десет минута. Много смо направили грешака у нападу. После тога је било боље, а у другом је било све другачије. Постигли смо у те две четвртине чак 58 поена. Имали смо сјајан проценат за три поена. Последњих седам минута смо контролисали меч, за нас је сад најважније да ово заборавимо и спремимо се за наредни меч”, рекао је Радоњић.

У другом полувремену црвено-бели су рафалном паљбом сломили отпор вечерас одличног Химкија.

Одиграли смо тај други део меча нападачки сјајно. Не само што смо погађали, већ је било добрих елемената, сегмената током тих 20 минута. Ни друга четвртина није била лоша нападачки, али тих 58 поена у другом делу је била стварно велика бројка, посебно за нас који у последње време нисмо нападачки били расположени. Урадили смо оно што смо могли. Видело се да смо добили на енергији уласком играча са мало већом свежином. Имамо тај дисбаланс, улазак једног броја играча постепено у рад и читав систем није лак. Треба поновити да та пауза није била кратка и да пре те паузе коју смо имали са короном, имали смо и проблема са повредама играча. Покушавамо да се пронађемо, да кроз мали број тренинга и користећи делове утакмица дођемо до подизања одређених ствари које су потребне на колективном плану. Распоред нам је изузетно тежак у смислу да имамо важне утакмице у АБА лиги, а свака утакмица у Евролиги је на свој начин огромна потрошња. Трудићемо се да извлачимо максимум”, додао је тренер црвено-белих.

Претходни текстКатаи: Враћам се у препознатљиву форму
Следећи текстГаврић и Гордић у младој репрезентацији