Прекид победничке серије црвено-белих девојака

86

Рукометашице Црвене звезде поражене су у заосталој утакмици 8.кола Супер Б лиге на Бањици од екипе Београда 25:28 (13:12).

Нажалост, нису успеле изабранице Весне Бојковић да савладају ривала у дербију и одлепе се бодовно после комплетног првог дела сезоне. У финишу, више концентрације имале су играчице Београда и уписале девети тријумф, што је уз један реми донео прво место након 11 кола са 19 бодова. Црвена звезда је друга са 18.

Одличан старт Црвене звезде и вођство 3:1 након пет минута игре, уз пропуштен седмерац и још један напад да се стечена предност увећа. До средине првог периода игре Звезда је имала вођство, Тамара Јелић је са неколико сјајних интервенција уливала самопоуздање свом тиму, али је приликом једне интервенције добила јак ударац у главу, па је морала да напусти терен. Екипа Београда се консолидовала и стигла до изједначења, па смо до финиша гледали игру гол за гол. Данијела и Драгана Петковић су донеле два гола разлике Београду (10:12), чинило се да ће имати капитал пред наставак гошће, али се на гол вратила Тамара Јелић, а прорадила Анђела Гуџић, која је креирала серију 3:0, уз одличну одбрану последњег напада за 13:12 након првих тридесет минута игре.

И у наставку, игра гол за гол, промене у вођству, да би успеле црвено-беле серијом 4:1 да дођу до „плус 2“ у 41.минуту, (18:16). Уследио је пад у игри, Београд је то искористио, вратио се у меч, па смо у последњих 10 минута ушли у резултатском егалу, 20:20. Татјана Чинку је успела да заустави неколико битних удараца, а Андреа Савић започела серију 4:0 која је донела Београду победу. Звезда је успела да постигне два брза гола, али су Невена Тодорвски и Марија Илић погодиле и потврдиле победу Београда. Звезда није одустајала, капитен Јована Ристић је постигла два гола у финишу за коначних 25:28.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Анђела Гуџић са 7 голова, капитен Јована Ристић је постигла 5, Тамара Ђурковић 4.

Већ у среду, Црвена звезда има прилику да се врати на победничку стазу у утакмици 12.кола против екипе Панчева.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БЕОГРАД 25:28 (13:12)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Без гледалаца. Судије: Филип Шорак и Стефан Бердић. Искључења: Црвена звезда 10, Београд 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(4), Београд 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Шашић, Петковић 3, Момчиловић 3, Ристић 5(2), Ђурковић 4(1), Ћорић, Ерић, Јелић, Крћа, Ердељановић 1, Кунчер 1, Гуџић 7(1), Кострешевић 1, Андрић 1. Тренер: Весна Бојковић

БЕОГРАД: Игњатовић, Савић 7 (3), Илић 4, Пап 4, Милосављевић, Бахун 1, Митровић, М.Јанковић, Т.Јанковић, Алексић, Кораћ, Тодоровски 5, Митровски, Чинку, Да.Петровић 3, Дра.Петровић 4. Тренер: Ђурица Нађ

Претходни текстЗвезда само до бода против Пожаревца
Следећи текстЦрвена звезда – Чукарички 2:0 (0:0)