Златне измене у правом тренутку

34

Црвена звезда је у 25. колу домаћег првенства забележила још једну победу савладавши ТСЦ резултатом 3:1. Црвено-бели су утакмицу преломили у другом полувремену. Превагу у корист нашег тима донеле су правовремене измене Дејана Станковића почетком другог дела игре, када су на терен ушли Милан Павков, Гелор Канга и Славољуб Срнић.

Звездин центарфор је још једном био у улози „џокера“. Са два постигнута гола дао је пресудни допринос победи црвено-белих у Сенти. Посебан квалитет донео је у скок-игри, чему сведочи статистика, будући да је Павков добио 8 од 11 офанзивних дуела, од којих највише управо у ваздуху. Такав учинак нашег нападача на сајту ИнСтат оцењен је високим индексом (321).

Друга измена тренера Станковића, која је нашем тиму донела продорност по боку, био је улазак Славољуба Срнића. Ту чињеницу је потврдио ИнСтат који је нашем крилу доделио индекс (313). Шапчанин је имао 14 од 17 прецизних додавања, од којих су два била кључна. Имао је три добијена офанзивна дуела и четири одузете лопте. Срнић је уписао и асистенцију, када је изванредним центаршутом упослио Павкова код трећег гола.

Иако је стандардни првотимац, Kанга је у Сенти ушао са клупе у наставку игре и суверено владао средином терена. Звездин Габонац је повећао ниво креативности нашег везног реда. Имао је 40 од 43 прецизних додавања, што чини 93% успешности, највише на мечу. Добио је све офанзивне дуеле током игре, те је и његов индекс на ИнСтат-у био прилично велики (311).

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстГајић позван у репрезентацију