Гајић позван у репрезентацију

46

Наш дефанзивац Милан Гајић нашао се на списку репрезентације Србије за утакмице квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године. Нови селектор Драган Стојковић позвао је Звездиног бека за мечеве против Републике Ирске, Португала и Азербејџана.

Десни бек нашег клуба од почетка сезоне 2020/21 одиграо је 34 утакмице, од тога 22 у националном првенству и постигао један гол на гостовању Војводини у Новом Саду. Уписао је дефанзивни играч нашег тима и једанаест наступа у европским дуелима и један у Купу Србије. Посебну пажњу Милан Гајић скренуо је на утакмици против Слована у групној фази Лиге Европе када је успео да се упише у листу стрелаца и помогне свом тиму да дође до убедљиве победе у европском такмичењу.

Момак рођен у Вуковару истакао је да је почаствован тиме што се нашао на списку новог селектора репрезентације Србије, Драгана Стојковића Пиксија.

Пресрећан сам и велика ми је част што сам поново добио позив за национални тим Србије. Сваки играч се потајно нада да ће бити позван у репрезентацију и то је за мене једна радосна вест. Захвалио бих се селектору Стојковићу на указаном поверењу. Ради се о легенди Црвене звезде и српског фудбала, тако да је додатна част добити његов позив. Желео бих да заједно зацртамо циљеве и радимо на њиховом остварењу у наредном периоду – истакао је Милан Гајић.

Фудбалер који је „затресао“ мрежу Слована и одушевљавао навијаче играма које је пружао од почетка сезоне истакао је да је и више него задовољан приказаним, али и да су одличне партије у црвено-белом дресу биле од великог значаја за добијање позива.

– Добра сезона је иза нас, сви зацртани циљеви су остварени. Презадовољан сам игром тима и партијама које сам пружао. Надам се да ћемо у будућности наставити још више да се усавршавамо и унапређујемо ниво игре. У фудбалу нема времена за одмор и свака следећа утакмица је најбитнија. Ми смо максимално сконцентрисани на постављени циљ, а то је дупла круна.

Гајић се подсетио досадашњих игара у дресу српске репрезентације.

У млађим репрезентативним селекцијама сам био учесник и европских и светских такмичења. Освојио сам Светско првенство на Новом Зеланду, тако да знам како је играти на великим такмичењима. Наравно знатно је већа одговорност играти за „А“ селекцију, али циљ је исти. Већ у марту нас очекују три квалификационе утакмице. Треба се спремати корак по корак и тежити зацртаном циљу а то је пласман на Светско првенство у Катару – подвукао је Гајић.

Претходни текстЗлатне измене у правом тренутку
Следећи текстЗавршни турнир Купа Милана Циге Васојевића у Вршцу