Црвено-бели поново без даха и завршнице, пораз у Пиреју

10

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпијакоса у Пиреју резултатом 94-79 у утакмици 28.кола Евролиге.

Олимпијакос – Црвена звезда 94-79 (30-19, 23-29, 22-19, 19-12)

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је вечерас одлични Симоновић са 19 поена, Добрић је меч завршио са 11, а Лојд са 10 поена.

Меч у дворани „Мира и Пријатељства“ без обзира на повратак Нока и Хола у тим, није могао да „обрише“ све проблеме са којима се црвено-бели суочавају већ месец и по дана – умором, мањком снаге у важним тренуцима, и мањком играча у ротацији који су важни за игру Црвене звезде.

Након бољег почетка домаћина, црвено-бели су ухватили прикључак тројкама Симоновића, играли потпуно изједначену трећу четвртину у којој су у финишу Везенков тројком и Жан Шарл Ливио двојком поново одлепили домаћина на +8.

У последњој деоници поново идентичан сценарио претходним утакмицама: мањак снаге и концентрације водили су у пораз који је на крају био и непоравдано висок с обзиром на дешавања на терену и да је домаћин направио серију од 10-0 на истеку утакмице у Грчкој.

Охрабрење након овог меча у коме су црвено-бели забележили 21. пораз је повратак у тим Лендрија Нока и Ленгстона Хола који су вратили у тим после више од месец дана паузе због цорона вируса.

Црвена звезда: Хол 4, Волден 5, Лојд 10, Ускоковић, Давидовац 4, Лазић 8, Раданов, Добрић 11, Симоновић 19, Јагодић-Куриџа 5, Кузмић 7, Ноко 6.

Тренед Дејан Радоњић: – Честитке Олимпијакосу, били су бољи до нас вечерас. Одиграло смо „меко“ у одбрани, без енергије. Играли смо боље у другом полувремену, али испоставило се да то није довољно за више од овога вечерас. Оно што је за нас врло важно, играли смо са Холом и Ноком вечерас који су одиграли прве минуте након више од месец дана. То је за нас од велике важности јер смо играли са врло кратком ротацијом јако дуго – рекао је тренер црвено-белих на конференцији за медије у Атини.

Кошаркаши Црвене звезде се враћају у суботу у преподневним часовима у Београд, а у понедељак их очекује меч 18.кола АБА лиге у Сплиту, док у четвртак у Београд стиже екипа Химкија.

Претходни текстЦрвенка – Црвена звезда 30:36 (15:16)
Следећи текстРеми омладинаца у дербију кола