Црвенка – Црвена звезда 30:36 (15:16)

55

Црвено-бели успешни на гостовању у Црвенки, у оквиру 2.кола плеј-аута АРКУС лиге – 36:30 (16:15).

После осам година Црвена звезда и Црвенка поново су одмерили снаге. Црвенчани су у баражу успели да се врате након дуже паузе у најелитнији ранг српског рукомета, али су у незавидном положају после пораза од Црвене звезде.

Жикица Милосављевић и његови пулени испунили су циљ на старту доигравања за опстанак у АРКУС лиги са две победе, и показали да им је место међу најбољим екипама.

Први део првог полувремена протекао је у игри гол за гол, Црвенчани су одржавали прикључак, добро је функциосала игра брзог центра и игра крила Црвене звезде, али су борбени домаћини успевали да анулирају два гола минуса у два наврата и буду егалу, (12:12, 24.минут). Звезда је у финишу преко Мајеса и Матичића поново обезбедила плус 2, имала прилику и да се одлепи, али је уз доста среће погодио Перовић на другој страни за 15:16 пред одмор између два периода игре.

Друго полувреме је у потпуности припало црвено-белима. Иван Хорват је постигао неколико ефектних голова, играо добро у оба правца, а непогрешиви су били Виктор Матичић и Никола Богојевић са крила, уз помоћ Мирка Ђуровића, што је донело пет голова разлике у наставку, (23:28, 39.минут). Звезда је контролисала утакмицу до краја меча, Црвенка је успела да смањи на минус три, али су у последњих десет минута серијом 4:0 црвено-бели рутински привели меч крају и головима Матичића и Мајеса потврдили коначних 30:36.

Најефикаснији у редовима победника је Иван Хорват са 9 голова, Виктор Матичић је постигао 7, Никола Богојевић 5.

Звезда је са 11 бодова прва у плеј-аут групи и пред битан дуел са Пролетером после репрезентативне паузе у веома добром положају пред наставак такмичења.

ЦРВЕНКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:36 (15:16)

Црвенка, хала: СХ „Чиле Мишковић“. Без гледалаца. Судије: Иван Мошорински (Зрењанин) и Александар Панчић (Нови Сад). Искључења: Црвенка 10, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Црвенка 2(2).

ЦРВЕНКА: Н.Рачић, Радоњић 1, В.Перовић 6(2), Николић, Тасић 1, Павићевић, Милутиновић 1, Д.Рачић 1, Ивић 1, Н.Перовић 4, Карановић 3, Чабрило 6, Вукадиновић 1, Бошковић 5, Каравезић, Савић. Тренер: Владимир Зејак

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 4, Хорват 9, Стевовић, Тодоровић, Милошевић 3, Милуновић 1, Јовић, Мајес 4, Рајичевић, Поповић, Матичић 7, Благојевић, Брети, Богојевић 5, Роган 3. Тренер: Жикица Милосављевић

Претходни текстЗвезда завршила поделу награда највернијим члановима
Следећи текстЦрвено-бели поново без даха и завршнице, пораз у Пиреју