У сусрет противнику – ТСЦ

50

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16:05 гостују екипи ТСЦ-а у Сенти у оквиру 25. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходном колу убедљиво савладали на стадиону ,, Рајко Митић” Пролетер са 4:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против ТСЦ-а смо до сада одиграли четири дуела. Први пут састали смо се у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је тим предводио Владан Милојевић. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

Други дуел био је из прошле сезоне у оквиру 14. кола када је наш тим такође славио на стадиону ,,Рајко Митић” резултатом 3:1. Стрелци на том мечу били су Вељко Симић, Марко Гобељић и Томане. Трећа утакмица са ТСЦ-ом завршен је победом екипе из Бачке Тополе. Црвена звезда је савладана у Сенти резултатом 2:1, а гол за тим Дејана Станковића постигао је Немања Милуновић.

Четврти пут са ТСЦ-ом смо се састали у оквиру шестог кола овогодишње Суперлиге Србије. Црвена звезда убедљиво је савладала на стадиону ,,Рајко Митић” екипу из Бачке Тополе резултатом 5:0. Поготке за црвено-беле тада су постигли Жељко Гаврић, Мирко Иванић и хет-трик је постигао Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 25. кола, између ТСЦ-а и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16 часова и пет минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 65 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 21 победа и два ремија, уз гол разлику 61:9. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на нашем стадиону ,,Рајко Митић” против Пролетера са Слане баре, и убедљиво су славили у том дуелу са 4:0.

ТСЦ се налази на шестом месту са 38 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су 11 победа уз пет ремија и осам пораза уз гол разлику 45:30. Последњи меч одиграли су против Металца из Горњег Милановца у гостима, а утакмица је завршена нерешено (0:0). Од старта пролећног дела сезоне тим из Бачке Тополе је одиграо пет мечева, а од тога славио три пута уз два ремија без иједног примљеног гола.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Склоп свега може да донесе превагу против ТСЦ-а, пре свега добре припреме, игре, али и добра хемија међу играчима, као и менталитет. После две европске утакмице са Миланом одиграли смо феноменалан меч у првенству, поготово прво полувреме на високом нивоу у високом ритм и са много шанси. Тај менталитет не треба да мењамо – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ТСЦ је једна од офанзивнијих екипа домаћег првенства. Као појединци истичу се Ненад Лукић који је противничку мрежу ове сезоне тресао 12 пута. Прати га Ђуро Зец са седам погодака и један је од кључних играча на средини терена. На голу је поуздани чувар мреже Ненад Филиповић, а стубови одбране су Горан Антонић и Филип Бабић. Ту су и бивши играч Црвене звезде Марко Петковић, Звездино дете Борко Дуроњић који често делује по десном боку, док шансу добијају Југ Станојев и Стефан Сантрач, такође фудбалери поникли у нашем клубу.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 25. кола Суперлиге Србије између ТСЦ-а и Црвене звезде биће Новак Симовић. Поред аут линија помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.

ОСТАЛИ ДУЕЛИ

Уторак:

– 16:00 Партизан – Војводина

Среда:

– 14:00 Чукарицки – Металац

– 14:00 ФК Вождовац – Бачка

– 14:00 Младост – Златибор Чајетина

– 14:00 Напредак – Рад

– 14:00 Радник – Нови Пазар

– 16:05 Јавор – Инђија

– 16:05 Пролетер – Раднички Ниш

– 16:05 Спартак Суботица – Мачва

Претходни текстСтанковић: Очекује нас мини дерби
Следећи текстДевета победа у низу Звезде у Сремској Митровици