Станковић: Очекује нас мини дерби

55

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 25. кола Суперлиге Србије против ТСЦ-а, коју ће црвено-бели одиграти на гостујућем терену сутра од 16:05 и истакао да ће његови играчи имати озбиљан задатак, али и да су спремни да се надигравају са тимом из Бачке Тополе.

Склоп свега може да донесе превагу против ТСЦ-а, пре свега добре припреме, игре, али и добра хемија међу играчима, као и менталитет. После две европске утакмице са Миланом одиграли смо феноменалан меч у првенству, поготово прво полувреме на високом нивоу у високом ритм и са много шанси. Тај менталитет не треба да мењамо – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Говорио је Дејан Станковић и о некадашњем саиграчу из репрезентације, а тренутном тренеру ТСЦ-а Младену Крстајићу.

– Крстајић је феноменалан човек, имали смо добру сарадњу док смо играли у репрезентацији заједно, доста се дружили, волели да запевамо заједно, да будемо у истом друштву и на терену смо давали све један за другог, тако да о њему имам високо мишљење као човеку. Као тренер је направио једну лепу хемију у репрезентацији, међутим као што је познато код нас се резултати очекују одмах, тако да мислим да нас очекује један леп дуел са ТСЦ-ом. Сигуран сам да их је одлично припремио, ради се о екипи која још увек није примила гол, играју доста чврсто, нема сумње да нас очекује један прави мини дерби.

Некадашњи капитен нашег тима истакао је да црвено-беле очекује још једном тешко гостовање, после три утакмице одигране на страни.

– Не бих да потцењујем Раднички и Нови Пазар нити да умањујем наше победе. Била су то два тешка гостовања, пре свега мислим на екипе против којих смо играли, а затим и на климатске услове, један нестварно мекан терен, други као мермер у Нишу. ТСЦ је компактна екипа, која зна шта ради, доста добро се брани и има офанзивне транзиције поготово са нашим бившим играчем Југом Станојевим, који је феноменалан и доста брз, тако да ћемо имати о чему да водимо рачуна.

Шеф стручног штаба нашег тима није крио да очекује чврсту игру екипе ТСЦ-а, али и да ће екипа бити спремна да одговори на сваку замисао противнчког тима.

– Очекујем да ће и ТСЦ играти доста чврсто као што је то био случај и са екипа против којих смо играли у претходном периоду. Чврст блок, дефанзивна игра у сваком смислу те речи, а ко год буде желео да се надиграва ми ћемо бити спремни.

Још једном је подсетио Дејан Станковић на циљ који је постављен пред почетак сезоне.

– Није нам циљ да постигнемо преко сто голова у првенству, него да освојимо титулу.

Густ распоред очекује наш тим у наредном периоду, а Дејан Станковић истакао је да је свака следећа утакмица најбитнија и најтежа.

– У овом моменту је меч против ТСЦ-а најтежи и на начин на који се ми спремамо. Исти приступ смо имали и у Новом Пазару, као и у Суботици и Нишу, такав ћемо приступ имати и против ТСЦ-а.

Осврнуо се још једном шеф стручног штаба Дејан Станковић на утакмице против Милана и истакао да је тај двомеч архивиран.

Већ сам рекао да су за мене моји играчи победници и увек ћу их гледати као победнике. Што се тиче Милана он је архивиран, извучене су добре ствари, наравно оне лоше нећемо смети да понављамо у будућности – поручио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстПетровић господарио маневром
Следећи текстУ сусрет противнику – ТСЦ