Пораз десетковане Звезде у Виторији

28

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели у десеткованом саставу да направе изненађење у Виторији. Боља је била Басконија резултатом 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19). Екипе су овај меч дочекале у различитом расположењу. Басконија је меч дочекала комплетна и у доброј форми, док већ добро познати проблеми са здравственим билтеном муче Црвену звезду која је на овом мечу била видно потрошена услед пакленог ритма.

Позитивна вест из овог меча је свакако повратак Корија Волдена у састав црвено-белих који је одиграо прве минуте након дуже паузе. Међутим, тренер Дејан Радоњић био је и у овом мечу лишен помоћи чак четворице првотимаца. То се понајвише осетило у борби у рекету. Доминантни центри Басконије стварали су велике проблеме ослабљеној Црвеној звезди, остварили скакачку доминацију и у многоме одредили ритам утакмице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Џордан Лојд са 14 поена. Пратио га је повратник Кори Волден који је меч завршио са 10 кошева за 16 минута на паркету. Огњен Кузмић је уписао 9 поена уз седам скокова, а исто толико кошева на свом конту имао је и Огњен Добрић.

Почетак утакмице припао је домаћину који је у раној фази меча дошао до 11 поена предности – 14:3. Велике проблеми услед скраћене ротације највише су се приказивали у рекету црвено-белих, а поготово након што је Огњен Кузмић добио два брза фаула која су практично оставила изабранике Дејана Радоњића без много опција у рекету.

Ипак, паметном и стрпљивом игром црвено-бели су ипак успели да се врате, након тројке Џордана Лојда дошли су на пет поена заостатка – 21:16.

Међутим, искусни састав Басконије знао је да има предност у рекету у овој утакмици. Џекири и Фол су наставили да експлоатишу изостанке високих играча црвено-белих и њихови поени су повећавали предност домаћина. Звезда је губила корак, осетио се замор материјала што не чуди ни најмање с обзиром на кратку ротацију и паклен ритам утакмица. У таквим околностима тешко је било одговорити комплетној Басконији која је другу четвртину отворила серијом 25:6 и дошла до 24 поена предности – 46:22.

Црвено-бели су успели мало да смање предност ривала до одласка на велики одмор – 48:27.

Недостајала је енергија у редовима Црвене звезде, а то ни не чуди из већ наведених разлога. Ипак, борба и жеља нису изостали. Мини-серија у завршници трећег периода који су креирали Огњен Добрић и Кори Волден вратила је заостатак црвено-белих на минус 15 (63:48), али је у завршници четвртине након офанзивног скока поентирао Пјер Хенри уз фаул и одбио налет Звезде.

Успела је Црвена звезда преко Корија Волдена и Огњена Кузмића да се врати и на заостатак од 13 поена, међутим Алекс Питерс је погодио тројку, а затим Полонара украо лопту и поентирао у контри. Та серија 5:0 на нешто више од пет минута пре краја разрешила је питање победника – 76:58.

Паклени ритам за Црвену звезду се наставља. Већ у уторак у дворану ’’Александар Николић’’ долази Бајерн из Минхена, а следећа недеља носи и дупли евролигашки програм.

Баскониа – Црвена звезда мтс 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19)

Црвена звезда мтс: Волден 10, Лојд 14 (5ск), Ускоковић 8, Вујчић, Давидовац 8, Лазић, Раданов, Добрић 9, Симоновић 3, Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 9 (7ск).

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Честитке Басконији на победи, одиграли су јако добру утакмицу, много боље од нас. Стигли су до велике предности у првом полувремену и тиме стекли контролу над утакмицом. За нас најважније у овим околностима је да имамо више играча у саставу за следећу утакмицу – рекао је тренер црвено-белих након меча.

Екипа Црвене звезде враћа се током ноћи за Београд, а наредни изазов следи већ у уторак када у Београд стиже Бајерн.

Претходни текстБорјан: Звезда је велика кад се и Милан брани од ње
Следећи текстЦрвена звезда – Кикинда 32:29 (15:14)