Борјан: Звезда је велика кад се и Милан брани од ње

25

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у реванш утакмици шеснаестине финала Лиге Европе са Миланом (1:1), али је због гола у гостима, и резултата из првог меча даље прошао италијански представник (2:2), Још једну сјајну партију је приказао капитен Милан Борјан.

Није леп осећај, али као што сам рекао, поносан сам на момке. Показали смо да смо велики клуб и да можемо да играмо против таквих екипа. Ми смо у обе утакмице последњих двадесетак минута играли са играчем мање. Показали смо карактер, енергију и жељу, показали смо да смо велики и криво ми је што нисмо успели да постигнемо други погодак. Сада треба да се концентришемо на првенство и куп, и освојимо дуплу круну која се чека много година – истакао је Борјан.

Наш капитен је посебно акцентовао одличну игру и евидентни напредак црвено-белих.

– Из године у годину подижемо лествицу. Ови момци знају за који клуб играју и чији грб носе. Дају свој максимум, остављају срце на терену. Пре пет година нисмо били нигде, а сада смо играли са Миланом у егалу. Треба да наставимо овако и да дижемо Звезду што више, а да следеће године изборимо поново Лигу шампиона. Свима нам је било криво јер смо били на корак до проласка. То је фудбал, лопта је округла. Морамо бити позитивни. Поносни смо једни на друге. Али не смемо да станемо. Морамо да радимо и да наставимо да се побољшавамо. Звезда је небројено пута показала у претходне четири године да може да игра са великанима. Ми треба да наставимо да верујемо, да се боримо једни за друге и победе ће доћи.

Звездин чувар мреже подвукао је да не треба кривити Марка Гобељића због црвеног картона, те да се Милан бранио са играчем више.

Мало нам је и срећа фалила у овој утакмици. Одиграли смо феноменално. Натерали смо Милан да се брани на „Сан Сиру“ са играчем више. Мислим да није у реду да се напада Гобељић. Ми смо сви једна екипа и држимо се заједно. И најбољима се дешава да промаше и сматрам да су медији били преоштри. Он има велико срце. Стварно гине за Звезду и играо је упркос повреди. Милан је нама дао три гола, два из пенала, а један аутогол. Нису они уопште имали велики број шанси. Ми смо одиграли феноменално као екипа, тимски. Бранили смо се заједно и нападали заједно, што показује колико смо напредовали. Остаје жал што нисмо прошли даље, али смо показали како се бори за грб Црвене звезде – закључио је Борјан.

Претходни текстТерзић: Растемо као клуб, сви су видели велику Звезду
Следећи текстПораз десетковане Звезде у Виторији