Милан – Црвена звезда 1:1 (1:1)

63

Још једна херојска партија фудбалера Црвене звезде, али недостатак среће допринео је томе да се реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европе између Милана и нашег клуба заврши резултатом 1:1. Имали су изабраници Дејана Станковића више од игре, нападали, били бољи ривал, али с обзиром на то да је меч у Београду завршен 2:2, италијански тим иде у наредну рунду такмичења.

Милан – Црвена звезда 1:1 (1:1)

Стадион: „Сан Сиро“, Милано.

Судија: Хесус Манзано (Шпанија).

Стрелци: Кеси у 9. минуту (из једанаестерца) за Милан, а Бен у 24. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ибрахимовић (Милан), Гобељић, Срнић (Црвена звезда).

Црвени картон: Гобељић (Црвена звезда).

Милан: Ђ. Донарума, Калабрија (од 65. Ернандез), Ромањоли, Томори, Дало, Меите, Кеси, Крунић (од 46. Ребић), Чалханоглу, Кастиљехо (од 65. Салемакерс), Леао (од 46. Ибрахимовић).

Резерве: Татарушану, А. Донарума, Тонали, Ибрахимовић, Ребић, Ернандез, Калулу, Диаз, Кјер, Салемакерс, Габиа.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Саного, Дегенек, Гобељић, Срнић (од 46. Петровић), Канга (од 69. Катаи), Иванић (од 84. Николић), Бен (од 69. Фалко), Фалћинели (од 72. Павков).

Резерве: Поповић, Ћопић, Петровић, Николић, Катаи, Фалко, Гаврић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Свесни су били изабраници Дејана Станковића да су без обзира на вечерашњи резултат урадили велику ствар за Црвену звезду и српски фудбал. Ушли су са великом жељом у меч, али нам је срећа окренула леђа када је лопта напуцала Гобељића у руку, а шпански арбитар после интервенције из ВАР собе показао на белу тачку. Одговорност је преузео Кеси и погодио. Играо се 16. минут када је Иванић поново показао да ће правити велике проблеме Милановој одбрани. Сјајно је упослио Бена који је искоса са десне стране шутирао преко гола.

Завршила је лопта иза леђа Донаруме у 19. минуту када се Бен најбоље снашао у петерцу после корнера, али је поново судија Манзано био у центру пажње и свирао игру руком Панкова. Потом је Бен поново на озбиљне муке ставио екипу Милана када је у 22. минуту из слободног ударца погодио пречку.

Ипак, упорност и потпуна иницијатива нашег тима се исплатила у 24. минуту. Сјајно је Иванић упослио Бена, а он рутински надмудрио Томорија и погодио угао гола који чува Донарума, у маниру најбољих светских нападача.

Имао је и Борјан посла у 37. минуту када се Дало, из другог плана, нашао пред њим, али је наш капитен феноменално интервенисао. Шутирао је Канга у 43. минуту са тридесетак метара, био је то „пројектил“ у рангу са онима против Спарте и Краснодара, Донарума је практично био савладан, али је лопта завршила тик поред стативе.

Станковић је прву промену направио на старту другог полувремена, па се на терену нашао Петровић уместо Срнића. Није Канга дуго чекао на то да упути нови ударац са дистанце, али је и у 48. минуту гађао поред гола. Покушавали су потом црвено-бели преко Петровића и Гајића, док је у центру пажње напада росонера био Ибрахимовић.

Петом је кроз ноге протурио лопту Иванић Калабрији и потом направио слалом кроз одбрану Милана и шутирао тик поред стативе гола који чува Донарума. Ређале су се шансе пред голом Милана константно, а једна од најконкретнијих била је у 69. минуту када је Гобељић са неколико метара пребацио гол. Није то био крај лоших вести за црвено-беле, јер је потом Гобељић добио други жути картон. Станковић је шансу указао Катаију који се вратио у тим после дужег одсуства због повреде, али и Фалку и Павкову, а ван терена су се нашли Канга, Бен и Фалћинели.

Лопта је завршила иза леђа Борјана у 73. минуту, али се Ибрахимовић нашао у офсајду пре него што је упослио Салемакерса. Сјајну шансу је имао и Катаи у 82. минуту, али се одлучио за шут уместо паса, па је погодио спољни део мреже. Нападали су константно фудбалери нашег тима, до последњег судијског звиждука су желели победу и пролаз даље, те наплату вечерашње добре игре. Могли су можда и у последњим тренуцима меча да преко корнера дођу до победе, али шпански судија није дозволио да се изведе прекид, те је Милан обезбедио пролаз даље.

Претходни текстПораз у неизвесној завршници
Следећи текстСтанковић: Били смо бољи