Пораз у неизвесној завршници

49

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у хали у Петроварадину од Војводине 021 у оквиру одложене утакмице 19.кола Прве женске лиге Србије, у неизвесној завршници: 63-60 (18-16, 14-16, 16-12, 15-15).

Чврста утакмица, која је током целог тока била на један посед, што је онемогућавало екипама да креирају већу разлику. Улог је велики, прво место и предност домаћег терена у плеј-офу.

Тако је и почела утакмица, Нађа Недељков је тројком донела Звезди предност, да би Војводина 021 одговорила са две везане тројке (Адамовић, Радуловић), што им је обезбедило 10-5 на средини прве деонице. Маша Јанковић и Милица Бојовић су узвратиле, уследио је период игре кош за кош, да би домаћа екипа поенима Цукићеве са пенала и Милине Мишељић успела да стигне до предности на крају прве четвртине. На асистенцију Иване Катанић, сигурна из корнера је била Бојовићева уз звук сирене за 18-16.

Ивана Катанић је везала шест поена на старту друге четвртине (уз тројку за 22-22), а екипа Војводине 021 је успевала да одржава минималну предност захваљујући контроли скока и сигурним извођењем пенала. Иако недовољно опорављена, ипак, Звездин капитен је одговорио новом мини серијом, уз полагање за 32-32 на крају првог полувремена.

Брзом серијом 8-1, уз две тројке (Мишељић, Радуловић), Војводина 021 је стигла до максималне предности од седам поена разлике (42-35), коју су поновиле два пута, и одржавале до финиша трећег периода. Консолидовале су се одбрани изабранице Драгана Вуковића, нису дозволиле противницама да у последња два минута организују напад и постигну поене, а мини серијом, уз поене Маше Јанковић и Иване Катанић смањиле су минус на четири разлике пред последњих 10 минута: 48-45.

Све је водило ка наизвесној завршници, иако се у једном периоду чинило да ће ипак Звезда стићи до победе. Близу два минута без поена, а затим серија 6-0 црвено-белих девојака, укупно 10-0 између треће и четврте деонице за 48-51. Звезда је успевала да одржи добру одбрану, али су проблем правила слободна бацања. Војводина 021 је била сигурна са пенала, што им је давало наду да ће успети да се врате у меч. Тројка Нађе Недељков од таблу при истеку напада, затим поени Милице Бојовић, и Иване Катанић, уз офанзивни скок након промашеног пенала на четири минута пре краја донели су Звезди 53-59, и поред ситуације у којој је семафор стао у једном тренутку, али то није узето у обзир.

Мало ко је очекивао да Звезда може да испусти стечену предност, али критеријум у оваквим утакмицама мора да буде уједначен, што у Петроварадину није био случај. Јована Адамовић је погодила уз фаул, а при резултату 56-59 свирана је лична грешка Маши Јанковић, приликом чисте ситуације. На другој страни, Мишељићева је била сигурна са пенала, а затим након офанзивног скока Адамовићева је после промашеног пенала Катарине Јаковљевић, уз пропуст Звезде у дефанзиви, омогућила је поене Тијане Цукић за 61-60 на 1.30 до краја. Нису успеле црвено-беле да организују добар напад, посустале су пред нервозом, Анастасија Подунавац није погодила за три поена, али лопта је стигла у руке Милине Мишељић, нико није било на скоку, а после фаула Тијана Цукић је била прецизна са пенала за 63-60. Невена Наумчев из тешке позиције није успела да погоди за продужетке, па је и други пут у сезони победила екипа Војводине 021.

Домаћа екипа је ухватила 39 лопти, уз два пресудна скока у финишу, према 30 Црвене звезде. Предност су имали и са слободних бацања (13-17, 10-17), што је превагнуло на овом мечу.

Ивана Катанић је била најефикаснија са 19 поена, Милица Бојовић 12, Маша Јанковић је убацила 11, Нађе Недељков 10.

Војводина 021 и Црвена звезда су се изједначиле на табели са скором од 17 победа и 3 пораза, а исти скор би могао да има и Радивој Кораћ, уколико у одложеној утакмици савлада Арт Баскет. У том кругу, Звезда би задржала прво место.

У недељу, следи гостовање у Суботици, екипи Спартака, у претпоследњем, 21.колу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 6 (4ск 3ас 4укл 1блк), Дешић, Катанић 19 (4ск 2ас 1укл), Чорто 4 (1укл), Каписода, Деурић, Спасовски, Јанковић 11 (3ск 1укл), Недељков 10 (5ск 3укл), Ристић, Бојовић 12 (6ск 2ас), Авлијаш (2ск). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЦрвена звезда победила Војводину
Следећи текстМилан – Црвена звезда 1:1 (1:1)