Станковић: Били смо бољи

42

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европе против Милана и одиграли 1:1. Упркос томе што је први меч завршен резултатом 2:2, италијански тим је прошао даље, а утиске после још једне херојске партије црвено-белих изнео је Дејан Станковић.

Једна од најбољих утакмица Црвене звезде од како сам тренер. Показали смо да можемо да се носимо са Миланом. Криво нам је због епилога, јер смо све одрадили поштено. Препоносан сам на играче. Ако сагледамо статистику, која не може да слаже, били смо егал са Миланом, чак и бољи. Не дискутујем уопте о томе да ли они имају квалитетнији тим, али терен је једино мерило. После 180 минута, можемо да се погледамо у очи и наставимо даље. Ми нисмо изгубили од Милана у две утакмице, поносан сам, морам то да нагласим, спортски може да ми буде криво што нисмо прошли даље, али немам шта да замерим играчима – почео је Станковић.

Као И сваки пут до сада, шеф стручног штаба нашег тима је дао џентлменски одговор на питање о суђењу.

– Рекао сам му после меча да је могао да нас пусти да изведемо корнер. Заслужили смо још ту шансу, с обзиром на то колико смо се борили. Не знам шта би било да је обрнута ситуација, али не желим да кукам и тражим алибије у томе. Знамо шта смо ми требали боље да урадимо И усмерен сам на то. Решићемо то интерно. Ствари попут суђења не коментаришем, утакмица је готова и идемо даље.

Осврнуо се Станковић и на тактичке детаље са меча.

– Вечерас сам имао четворицу дефанзиваца на располагању. Срнић је имао жути картон и одлучио сам да га оставим на полувремену у свлачионици, а да Гобељић буде на терену. Логично, јер је он примарно одбрамбени играч. Иванић је рецимо одиграо феноменално, не само вечерас, него и у Београду. Он је вансеријски таленат и то је показао од првог дана како сам дошао. Не само он, сви играчи су напредовали у сваком сегменту.

Загрлили су се фудбалери нашег тима заједно са стручним штабом на крају меча.

– Препоносан сам на њих, покзали су ко су И шта су. Веровали су и са десет играча да могу да елиминишу Милан. Видела се конфузија код ривала у последњим тренуцима меча. Жао ми је што смо остали са играчем мање, у обе утакмице. Веровали смо да ћемо проћи, тако смо се спремали, али ово је спорт, вратиће нам се. Још вечерас причамо о Милану, а онда се окрећемо стварима које нас чекају у Србији. Већ сада радимо припрему за следећу годину и даљи пут Црвене звезде.

За крај, одговорио је на питање новинара који је упоредио ову утакмицу са оном из 1988. године.

Могу само да будем поносан на играче, ако их неко упоређује са тимом у ком су играли Пикси, Дејо и многи. Још једном, уздигнуте главе се враћамо у Београд – закључио је Станковић.

Претходни текстМилан – Црвена звезда 1:1 (1:1)
Следећи текстБорјан: Част је бити капитен оваквим играчима