Храбра борба млађих јуниора и јуниорки на дворанском Првенству Србије

212

Првог дана такмичења на Првенству Србије за млађе јуниоре и јунирке Ксенија Зорановић окитила се сребрном медаљом на 60 метара. Ксенија је у финалу истрчала лични рекорд у времену 7.96 секунди.

Још две Звездине представнице биле су у финалној трци на 60 метара. Лена Милинковић била је четврта са 8.07, док је Ана Лазаревић била седмопласирана са резултатом 8.17 секунди.

У првобитној финалној трци на 60 метара Александар Мићић је био први са личним рекордом од 7.20 секунди, међутим судије су због нерегуларног старта одлучили да понове трку, па је Мићић у поновљеном финалу истрао 7.30 секунди што је било довољно за бронзану медаљу.

Јована Милошевић била је четвртопласирана у трци на 400 метара са резултатом 1:00.72.

Звездине јуниорке биле су победнице штафете 4×200 метара у саставу Вања Дрча, Јована Милошевић, Милена Петровић и Ксенија Зорановић, а победничко време изосило је 1:44.23.

Јуниори су изгубили злато у штафети за само шест стотинки. Сребро су освојили Михајло Киш, Вукашин Недимовић, Милош Нисић и Матеја Сандић у времену 1:35.59.

Други дан Првенства Србије у дворани

Други дан сјајним насупима обрадовали су нас наши препонаши.

Прво је Ана Лазаревић тријумфовала у трци на 60 метара препоне са 8.74 секунди, што је њен лични рекорд.

Одмах потом је лични рекорд у истој дициплини истрчао и Сандић Матеја, који се окитио сребрном медаљом у времену 8.27 секунди.

Златну медаљу у скоку удаљ освојио је Александар Мићић. Он је до последње серије био другопласирани, али је успео да у последљој серији оствари победнички скок са даљином од 6.72 метара, што је био и његов лични рекорд.

Сребрну медаљу у дициплини 3000 метара освојила је Милица Томашевић са 10:37.71.

Бронзану медаљу у узбудљивој трци на 200 метара освојила је Јована Милошевић, која је ову деоницу истрчала са сјајних 25.83 секунди.

Мила Вукмировић била је трећепласирана у троскоку са 11.41 метара.

Шампионке Србије у штафети 4×400 метара биле су чланице Црвене звезде. Ана Лазаревић, Нађа Исаковић, Милена Петровић и Јована Милошевић су штафету истрчале за 4:00.30.

За само шест стотинки јуниори су и у штафети 4×400 истустили злато. Михајло Киш, Вукашин Недељковић, Матеја Сандић и Петар Андровић освојили су сребрну медаљу у времену3:40.76.

Незванични резлтати Првенства Србије за млађе јуниоре/ке у дворани

Претходни текстЗвезда ТВ | Мој Милане
Следећи текстЕраковић успешно оперисан