Десеткована Црвена звезда промашила шут за (заслужену) победу

35

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од екипе Зенита у драматичној завршници резултатом 75-76 у утакмици 25.кола Евролиге.

Најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 21 поеном, док је најефикаснији на утакмици био Пенгос са 25 поена.

Утакмица у дворани „Александар Николић“ одиграна је без присуства публике уз сво поштовање мера током пандемије вируса ковид-19.

Црвено-бели и овога пута у скраћеној ротацији, у жестоком ритму у којем им је ово била пета утакмица у само 8 дана, без Волдена, Нока, Хола, Рита и Колома, оставили су буквално све на терену, и против екипе која је била комплетна и једно је од најпријатнијих изненађења Евролиге, имали шут за победу!

Црвено-бели су нашли довољно свежине и снаге да се супротставе екипи која је изузетно квалитетна и која је имала пуно времена да се припреми за овај меч и стигне до 14.победе у Евролиги. И овога пута у протоколу су били и јуниори Шарановић и Вујичић, па је Црвена звезда имала само 11 играча у записнику.

Црвено-бели су и поред великих проблема давали све од себе, борили су предвођени Лојдом и успевали да пружају отпор током првог полувремена, у коме су у екипи Зенита искочили некадашњи првотимци Црвене звезде Били Берон и Кеј Си Риверс.

На крају прве деонице било је 16-22 за госте, на крају првог полувремена било је 36-48.

У трећој четвртини виђена је другачија слика, велика жеља, и поред ростера са 9 играча, (од којих неки вуку повреде и немају свежину још од завршнице Купа Радивоја Кораћа), донела је најбољу деоницу црвено-белих против комплетног ривала из Санкт Петербурга. Екипа Црвене звезде је тај период добила резултатом 20-13 и поново се и резултатски вратила у утакмицу! (56-61, Лојд 19 поена).

У последњој деоници играло се чврсто, борбено и у налетима. Водила је Звезда 62-61, узвратио је Зенит серијом 5-0, а у финишу црвено-бели су испустили победу. При резултату 75-73 и промашеног слободног бацања, након офанзивног скока Пенгос је погодио тројку, а Лојд промашио полагање за победу која би била потпуно заслужена. Овако, бодови одлазе у Русију.

За Црвену звезду нема и даље простора да се екипа освежи, тренира и опорави се од свега што је „прегурала“ током фебруара, већ у уторак на програму је ново гостовање екипи Жалгириса у Каунасу, у петак следи пут у Виторију.

КК Црвена звезда мтс:

Лојд 21, Ускоковић 5, Шарановић, Вујичић, Давидовац 8, Лазић 6, Раданов 6, Добрић 13. Симоновић 3, Јагодић-Куриџа 7, Кузмић 6 (9ск).

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: – Имали смо жељу да дамо све од себе, да играмо најбоље што можемо. Има веома мало оних који су сматрали да имамо било какве шансе. Момци су дали све од себе, играли до последњег атома снаге и на крају један скок, зицер, нас је коштао победе која би можда била и највеће изненадјење до сада у овој сезони. Честитам момцима на изгарању, на веома поштеном односу. Надамо се да ћемо брзо имати још неког на терену како бисмо могли мало и да радимо. Ситуација није једноставна, треба изгурати ових 15 до 20 дана. Надам се да ће нам се вратити јер смо заслужили да ово добијемо – рекао је тренер црвено-белих после драматичне утакмице у Београду.

Већ у уторак на програму је заостала утакмица са Жалгирисом у Каунасу, а у петак следи још једно тешко путовање и меч са Басконијом у Виторији.

Претходни текстНиш до победе у четири сета
Следећи текстМилан Павков – “џелат” великана