Милан Павков – “џелат” великана

54

Милан Павков је у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе против Милана, у ком смо ремизирали са тимом из Италије (2:2), а нападач из Бегеча је још једном показао да му европски великани – “леже”.

Павков је по ко зна који пут из другог плана тихо израстао у Звездиног хероја. Од самог доласка из нишког Радничког у Београд, превазишао је сва очекивања и на прави начин користио сваки минут који је добио.

Да се вредан рад исплати, показала је чаробна августовска ноћ 2018. у Салзбургу. Аустријанци су водили 2:0 и имали контролу над утакмицом. Почетком другог полувремена у игру улази Павков и ситуација се преокренула у корист нашег тима. Групна фаза Лиге шампиона и утакмица против Ливерпула, за Павкова је прекретница у каријери. Нашао се у стартној постави и оправдао поверење, постигавши два гола у незаборавном мечу за све звездаше.

Остао је инспирисан Павков и када се радило о “великим” домаћим утакмицама, па је у 159. вечитом дербију против Партизана, ушао као “џокер” у игру и разорним ударцем са двадесетак метара још једном обрадовао звездаше. Уследила је освојена титула и нови циклус квалификација за Лигу шампиона. У мечу против Хелсинкија, иста мета – исто одстојање. Павков поново улази са клупе и у последњим минутима постиже погодак за 2:0 и миран пут у Финску.

Добро издање у том двомечу, “купило” је Павкову место у стартних 11 против Копенхагена. У финишу првог полувремена, сјајно се у шеснаестерцу снашао горостасни нападач и савладао противничког чувара мреже.

Показао је и у мечу са Миланом своје голгетерско умеће. Ушао је са клупе, била је надокнада времена… Делија на трибинама није било, али се одиграло баш као што каже њихова песма. „Хеј Павков, скочи дај гол главом“. Скочио је Павков највише што је могао после корнера Канге, лопта је имала путању “свеће” и упала иза леђа Донаруме, за изједначење, потпуну екстазу наших фудбалера на терену и релативно добар резултат пред реванш који је на програму у четвртак.

СТАТИСТИКА МИЛАНА ПАВКОВА:

УТАКМИЦА: 57 (Суперлига), 19 (Европа), 7 (Куп).

ГОЛОВИ: 22 (Суперлига), 5 (Европа), 1 (Куп).

УКУПНО: 83 утакмице и 28 голова.

Претходни текстДесеткована Црвена звезда промашила шут за (заслужену) победу
Следећи текстИванићеве мајсторије против Милана