Палилула боља у дербију од Звезде

71

Ватерполисткиње Црвене звезде претрпеле су пораз у дербију другог кола, пошто су на базену СРЦ “Ташмајдан” изгубиле од актуелног шампиона Србије, екипе Палилуле, резултатом 15:8 (3:2, 5:1, 5:2, 2:3). Црвено-беле сада имају по једну победу и пораз, а у наредном колу следећег викенда дочекују Валис.

Звезда је добро почела на Ташмајдану. Капитен Христина Илић је најпре погодила из петерца, а неколико минута касније је поново била прецизна и тако донела својој екипи вођство од 2:0. Међутим, искуснија екипа Палилула, која је већ неко време на окупу, успела је релативно брзо да изједначи, а потом и преокрене на 5:2 у уводним минутима другог периода. Серију од 5:0 прекинула је Илић средином друге четвртине, али је Палилула новом серијом у последња два минута првог полувремена стигла до пет голова разлике (8:3).

Домаће играчице су одржавале разлику и у наставку и постепено су је увећавале, па су тако до краја треће четвртине имале и “+8” (13:5). За Звезду је у том периоду погађала Андреа Гашић, а у последњој четвртини се три пута у листу стрелаца уписала и Милица Зелић, која је поставила коначних 15:8. На другој страни је најефикаснија била Теодора Рудић са пет голова, док је Александра Трмчић додала четири.

Пред младом екипом Звезде је пуно рада и период уигравања са кубанском играчицом, која ће сигурно много значити у наредним утакмицама.

Палилула – Црвена звезда 15:8 (3:2, 5:1, 5:2, 2:3)

Базен Ташмајдан. Судије: Искључења: Палилула 8, Црвена звезда 10. Петерци: Палилула 1, Црвена звезда 2.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, В. Трмчић, А. Милићевић, А. Трмчић 4, Рудић 5, Глушчевић 1, Д. Милићевић, Марков 2, Мандић 1, Миладиновић 2, Андрејић. Тренер: Вујадиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Карличић, Тодоровски, Ј. Лујић, Теодоровић, И. Лујић, Колашинац, Миловановић, Лукић, Маса, Илић 3, Гашић 2, Зелић 3, Антанасијевић, Шарац. Тренер: Ивковић.

Претходни текстХеројски подвиг Црвене звезде у Новом Саду!
Следећи текстМијаиловић: Остварени сви циљеви, упркос неповољним околностима