Херојски подвиг Црвене звезде у Новом Саду!

32

Десетковани, без пет важних играча, три члана стручног штаба, али и са шампионским карактером кошаркаши Црвене звезде су изашли на мегдан вечитом ривалу у полуфиналу Купа Радивој Кораћ. И из Новог Сада ће се вратити као хероји!

Црвено-бели су у драматичној завршници савладали Партизан, а када је до изражаја дошао менталитет и шампионски карактер, изабраници Дејана Радоњића су и овог пута положили испит.

На крају утакмице семафор је показивао 79-78 у корист црвено-белих хероја!

Црвена звезда није поклекла ни када је на свом конту имали минус од 11 поена у 26. минуту утакмице, (51-40). Није поклекла ни почетком последње четвртине када су црвено-бели били у заостатку од осам поена, (63-55). Звезда је играла храбро и борбено. Држали су се стриктно плана иако десетковани. Чекали су своју прилику и зграбили је оберучке. Челични живци Дејана Давидовца, фанатична одбрана Бранка Лазића, храброст младог Алексе Ускоковића, Лојдови поени у серији… Куп је и овог пута изродио своје хероје! А то је био цео тим Црвене звезде.

Поене одлуке постигао је Дејан Давидовац који је девет секунди пре краја погодио оба пенала за 79-78. Да тај резултат остане на снази и на крају утакмице побринуо се Звездин капитен Бранко Лазић који је само њему својствено украо лопту и одлучио питање победника.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Џордан Лојд који је постигао 24 поена. Пратио га је Дејан Давидовац који је постигао 19 поена, од којих два вредна победе као што је већ поменуто.

Још један велики изазов је пред потрошеним и десеткованим црвено-белима. То је утакмица вредна трофеја, која је сама по себи велики мотив, а тамо ће их чекати Мега Соццербет који је до финала дошао савладавши Војводину у полуфиналу.

Финални меч заказан на истом месту и у исто време – дворана ”Спенс”, недеља, 21 час.

КК Црвена звезда мтс – Партизан Нис 79-78 (22-27, 19-18, 15-12, 24-20)

Црвена звезда мтс: О’Брајант 10, Вујичић, Лојд 24, Ускоковић 9, Давидовац 19, Лазић, Раданов, Добрић 1, Симоновић 5, Јагодић-Куриџа 5, Симанић, Кузмић 6 (7ск).

Дејан Радоњић:

Честитке свима на победи и проласку у финале. Меч је био интересантан. Наш почетак није био добар, Партизан је био добар и шутирао изванредно, а ми смо све време покушавали да стигнемо. Бољом одбраном смо били ближи, и у завршници која је била неизвесна, дошли смо до победе. Задовољан сам игром у ситуацији када имамо изостанак толико играча и то носи другачији осећај него да смо сви били заједно и играли исти меч. Битно је да нас чека следећа обавеза, са малом ротацијом, дан за даном и великом потрошњом. Биће битно да направимо добру припрему за Мегу која је показала да заслужује да се бори активно за трофеј. Ми смо са њима играли мечеве у комплетном саставу, били су неизвесни, видећемо сутра. Био бих задовољан да одиграмо добро, а видећемо да ли је то довољно’’.

Претходни текстСребро за Тијану Јапунџић на Балканијади
Следећи текстПалилула боља у дербију од Звезде