Мијаиловић: Остварени сви циљеви, упркос неповољним околностима

40

Данас је у Медија центру стадиона “Рајко Митић”одржана Скупштина Црвене звезде где су на дневном реду биле следеће ставке: Усвајање Записника са претходне седнице Скупштине, Обраћање председника клуба, Обраћање генералног директора, Обраћање спортског директора, Извештај о реализацији финансијских смерница за 2020. години, Усвајање финансијског плана за 2021. годину и Разно. Једногласно је усвојен извештај о реализацији финансијских смерница за 2020, а такође је усвојен и финансијски план за 2021. годину. Присутнима се обратио председник Светозар Мијаиловић.

Поштовани чланови скупштине,

Планирани циљеви за 2020. годину, освајање шампионата и пласман у групну фазу европског такмичења, су остварени. Такав импозантан спортски успех, иако генератор свеукупног пословања клуба, није дао очекиване приходе који су били предвиђени нашим планом.

Пандемија корона вируса пореметила је све области живота и изазвала тешке последице. Погодила је фудбалски спорт, који је остао без значајних извора прихода за нормално функционисање. Са друге стране, све обавезе у такмичењима нису смањене, напротив, због спровођења мера оне су чак и увећане. Осим једне, све квалификационе утакмице смо гостовали.

Фудбалски спорт је лишен амбијента, игра се пред празним трибинама. То негативно утиче на играче, а познато је каква је подршка наших навијача и шта она значи за играче и стручни штаб.

Ипак и у таквим условима остварили смо спортски резултат, чак у европском такмчењу веома подигли рејтинг, освојили 11 европских бодова и пласирали се у нокаут фазу.

На прошлој Скупштини указано је на све оно што ће корона изазвати. Предузели смо радикалне мере које су омогућиле да останемо фокусирани на спортски разултат и да клуб функционише. Тада нисмо могли сагледати дубину ове кризе која нас прати и у овој години.

Свако планирање је веома отежано и неизвесно је докле ће све ово трајати. И поред тога остајемо доследни у постављеним циљевима. Тражимо и проналазимо начине да их остваримо.

Зато нам је потребна додатна снага, да даље оснажимо нашу породицу звездаша, да ојачамо нашу кућу која је постављена на чврсте темеље. Очекујем да ће сваки наш члан и симпатизер дати допринос да превазиђемо ово стање изазвано короном. Досадашњим радом смо показали да то можемо.

Уверен сам да су одговорни људи Звезде посвећени овоме, да имају способност и знање да и у овој години досегнемо до постављених циљева, да ће умети ту огромну снагу звездаша усмерити ка томе.

Чврсто верујем да ће тренер Дејан Станковић са својим стручним штабом, преданим радом наш одличан тим довести до шампионске титуле ове године. Почетак пролећног дела даје добар знак да су на правом путу.

Спортски директор Митар Мркела са својим сарадницима добро ради. Прати, планира и доноси одлуке како да на најбољи начин имамо играче за тим који може донети жељене резултате.

Директор и главни тренер Омладинске школе Драган Младеновић и Никола Јелић изнедриће у школи нове наде, а школа је препуна талентоване и вредне деце, жељне успеха.

Оперативни директор Марко Петровић успешно успоставља организацију пословања, примерено овим условима и циљевима које смо поставили.

Имамо вредне и одане запослене у клубу, директоре и руководиоце сектора. Примерено извршавају своје задатке и организују рад својих служби.

Генерани директор Звездан Терзић одговоран је за целину ствари. Има визију, енергију и максималне организационе способности, а све у служби клуба.

Све то шта и како смо радили чућете и видети у даљем излагању на овој скупштини. Нисам имао намеру да оцењујем, већ верујем да ови људи својим досадашњим радом показују да је Звезда данас одржив систем и да има перспективу за даљи напредак.

Управни одбор клуба редовно сагледава пословање, доноси одлуке у оквирима своје надлежности, настојећи да се оствари појачано ангажовање сваког члана.

Имамо историју богату резултатима, оним врхунским у нашем спорту. Трудимо се да људе који су је стварали поштујемо, одајући им признање. Имамо јединство, то је наша снага. Може неко да буде незадовољан самном или са неким ко обавља посао у Звезди, али ниједан прави звездаш нема право да се наљути на Звезду. Сви смо ми пролазни, само је Звезда вечна и велика. Чиниле су је генералције звездаша 76 година и заслужне су за то.

Све то је тако велико да свака генерација, сваки појединац може да узме заслуга колико сам процењује да му припада.

Припадам заједно са неколицином звездаша овде присутних, најстаријој генерацији која је доживела много радости и успеха, као и неуспеха, туге и проблема.

Радује ме чињеница да ови људи данас постижу резултате. Тешкоће и проблеме прихватају као изазов да их реше и имају веру да нашу Звезду могу да воде напред у нове победе.

Сви чланови клуба ће накнадно добити извештај са скупштине.

Претходни текстПалилула боља у дербију од Звезде
Следећи текстТерзић: Имамо најбољи тим у последњој деценији