Нови Пазар – Црвена звезда 1:3 (0:1)

47

Стартовали су фудбалери Црвене звезде пролећни део сезоне на најбољи могући начин и савладали екипу Новог Пазара на гостујућем терену р езултатом3:1. Прецизни за тим Дејана Станковића били су Милан Родић, Милан Павков и Мирко Иванић.

Нови Пазар – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: „Градски стадион“, Нови Пазар.

Судија: Данило Грујић.

Стрелци: Сисе у 58. минуту за Нови Пазар, а Родић у 2, Павков у 52. и Иванић у 76. минуту за Црвену звезду.

Нови Пазар: Дробњак, Зимоњић (од 85. Вукајловић), Тртовац, Којић, Влајковић, Исламовић, Сисе (од 73. Делимеђац), Стоиљковић (од 85. Хаџибулић), Мијић (од 85. Гигић), Томић, Аганспахић (од 67. Драгутиновић).

Резерве: Рнић, Вукајловић, Делимеђац, Маринковић, Драгутиновић, Хаџибулић, Никчевић, Пајовић, Гигић, Пешукић, Ковачевић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Саного (од 46. Петровић), Николић (од 72. Канга), Иванић (од 79. Дегенек), Бен, Гаврић (од 46. Вукановић), Павков (од 88. Крстовић).

Резерве: Поповић, Гобељић, Дегенек, Ераковић, Петровић, Канга, Вукановић, Срнић, Фалћинели, Крстовић.

Жути картони: Сисе, Тртовац (Нови Пазар), Гаврић, Петровић (Црвена звезда).

Ушли су веома офанзивно у меч фудбалери нашег тима. Играо се други минут када је Милан Родић искористио центаршут Бена, нашао се у петерцу и рутински послао лопту у мрежу, те на најбољи начин отворио утакмицу. Претио је и веома запажени Иванић, а у 11. минуту је гађао поред гола. Мирно се играло већим делог првогполувремена, где су фудбалери нашег тима контролисали меч и где се махом играло пред шеснаестерцем Новог Пазара. Ређали су се опасни напади црвено-белих, док су домаћи узвраћали преко агилног Мијића, који није успевао да нађе пут до Борјанове мреже.

Шутирао је и Павков у 33. минуту са ивице казненог простора, када се Дробњак нашао практично у раскораку, али је лопта завршила тик поред стативе гола Новог Пазара. Три минута касније је и Панков после гужве у шеснаестерцу покушао да матира голмана ривала, али није му то пошло за руком. Могао је Којић да пошаље лопту у мрежу сопственог тима, али је Дробњак врховима прстију успео да одбрани, после чега се отишло на петнаестоминутни одмор.

Удвостручили су предност фудбалери нашег тима у 52. минуту када је Николић повукао контру по средини терена, упослио Иванића, а он само оставио лопту за Милана Павкова ком није било тешко да рутински матира Дробњака. Међутим, потрудио се Сисе да утакмица буде неизвеснија када је у 58. минуту после центаршута главом матирао Борјана.

Није то омело фудбалере нашег тима који су наставили да имају теренску иницијативу и да кроз пас игру покушавају да повећају предност и евентуално реше питање победника. Управо је Иванић био тај који је у 76. минуту са двадесетак метара после Којићевог избацивања лопте главом, рутински погодио мрежу гола који чува Дробњак. Рутински су утакмицу крају привели фудбалери нашег тима и на најбољи могући начин стартовали пролећни део сезоне.

 

Претходни текстМеталопластика – Црвена звезда 34:29 (20:16)
Следећи текстСтанковић: Важни бодови на тешком гостовању