Металопластика – Црвена звезда 34:29 (20:16)

100

У последњем, 14.колу групе Б АРКУС лиге, Црвена звезда је поражена у Шапцу од Металопластике 34:29.

Пораз од Радничког у „Шумицама“ утицао је на Звездине рукометаше, па су и у последњем колу претрпели пораз који није сразмеран квалитету екипе, и квалитету противника. Одбрана није положила испит, јер је и у Шапцу велики број голова завршио иза леђа одличног Јелића.

Већ у 3.минуту Металопластика је водила 5:1, уз седмерац већ након десетак секунди игре, и три контранапада које је искористио Вукашин Воркапић. Жикица Милосављевић је био приморан на тајм-аут, а по наставку игре домаћини су дошли до 7:1. Успели су да се тргну црвено-бели након ситуације са играчем више и захваљујући Димитрију Јелићу, који је заменио Далибора Бретија у међувремену, и серијом 4:0 смање минус, (10:7, 13.минут). И поред боље игре у наставку, много грешака у организацији игре доводиле су промашаја, Бомаштар се разбранио, као и до контранапада, којима је Металопластика контролисала предност. Имали су напад Милосављевићеви изабраници да у последњем нападу смање на 19:17, али нису реализовали последњи ударац, што је довело до транзиције и контранапада и 20:16 за крај првог полувремена.

У другом полувремену, и Жикица Милосављевић и Веселин Вуковић су више простора дали играчима са клупе и онима који нису имали већу минутажу, за Црвену звезду су наступили сви играчи који су били у саставу. Димитрије Јелић је наставио са интервенцијама, 14 одбрана је имао Звездин голман, али није имао подршку саиграча. И поред добре офанзивне игре, Звезда је и поред три пречке, неколико чистих промшаја и грешака у нападу постигла 29 голова. Поново нису функционисали дефанзивно црвено-бели па су и други узастопни меч примили више од 30 голова. У 47.минуту, Звезда је стигла до 29:27, Јелић је бранио све што је могао, али лоша реализација је коштала бољег резултата. У самом финишу су имали прилике да унесу неизвесност у завршници, али велики број неискоришћених напада и шест последњих минута су у којима је Металопластика са три везана гола повисила резултат на коначних 34:29.

Најефикаснији је био Никола Богојевић са 5 голова, по 4 су постигли Иван Хорват, Мирко Ђуровић и Балша Стевовић. Хорват је у Шапцу прешао цифру од 200 голова у десу Црвене звезде, (203).

Црвена звезда је групни део АРКУС лиге завршила на 6.месту и у плеј-аут ће пренети 7 бодова. Плеј-аут стартује последњег викенда фебруара, а први противник биће екипа Кикинде у „Шумицама“.

МЕТАЛОПЛАСТИКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 34:29 (20:16)

Шабац, хала: Шабачка гимназија. Без гледалаца. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Стојковић (Лесковац). Искључења: Металопластика 6, Црвена звезда 2 минута. Седмерци: Металопластила 4(4), Црвена звезда 3(2).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 2, Воркапић 9(1), Јевтић, Писарић 5(3), Срдановић 5, Миловановић 1, Бомаштар, Антонијевић, Иванић 3, Ђукић 2, Митровић 2, Бабић 5, Тодоровић, Брајовић, Дошен. Тренер: Веселин Вуковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 4, Хорват 4, Лазић 2, Стевовић 4(1), Милошевић 1, Радојичић 2, Милуновић 1, Јовић 2, Мајес, Јелић, Поповић, Матичић 2(1), Благојевић 2, Брети, Богојевић 5, Роган. Тренер: Жикица Милосављевић.

Претходни текстПојачана Звезда у недељу креће на шесту титулу шампиона Србије
Следећи текстНови Пазар – Црвена звезда 1:3 (0:1)