Црвена звезда поново пала у драматичној завршници

32

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на свом терену од Асвела резултатом 81-78 (23-25, 15-20, 18-12, 22-24) у 23. колу Евролиге.

Екипа Црвене звезде поново је у драматичној завршници изгубила утакмицу након мечева са Жалгирисом, Олимпијакосом, Фенербахчеом…

Тим из Лиона је након узбудљиве завршнице и праве драме успео да дође до бодова, након промашена два шута за три поена Џордана Лојда, али и фаула који је на Американцу начињен приликом последњег шута на кош гостију из Лиона.

Шутерско вече које је приказао АСВЕЛ дуго није виђено у Београду, до 19.минута шутирали су 8-9 за три поена, 8-12 за два, уз 4-4 са линије пенала. И поред свега, екипа Црвене звезде успела је да остане у мечу серијом 8-0 након 30-45 и учини друго полувреме много узбудљивијим.

У другом полувремену, црвено-бели су стегли одбрану, добили трећу деоницу 18-12, и на почетку последње деонице повели. До самог краја играло се кош за кош, до већ описане ситуације и промашена два шута Лојда у последњих 5 секунди.

У екипи Црвене звезде најефикаснији су били Огњен Добрић и Кори Волден са по 17 убачених поена. Врло солидну партију пружио је Нноко са 12 поена и 6 скокова.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић

Почетак утакмице није био добар, 15-16 минута смо играли јако лоше у одбрани. Били смо сувише мекани. После тога је било другачији, играли смо много боље до краја. Имали смо и два шута за победу, али није ушло. Њима су тешки шутеви с почетка утакмице дали самопоуздање, имали су сјајно шутерско расположење. У наставку смо били много бољи, морали смо да потрошимо много енергије да бисмо ушли у неизвесну завршницу, паметније се кретала лопта, на крају смо имали две-три ситуације да решимо меч, али отишло је у другом смеру“.

Поново је на једној утакмици Звезде виђена драматична завршница, али и опет пораз…

Нема никакве драматике, има неизвесних завршница и ако будемо показивали оно што смо радили 25 минута вечерас онда то може да значи да ћемо на крају бити спремни за испуњење наших циљева. Има ту још утакмица које ће нам значити. Биће победа и пораза, а потребно је да урадимо све како бисмо у најбољем статусу”.

О статусу Џонија О’Брајанта: “О’Брајант је суспендован. Нико не може да буде изнад тима и клуба. Разговараће се у наредном периоду о његовом статусу и решићемо га како доликује озбиљном клубу”, рекао је тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде у понедељак игра меч АБА лиге са Мегом, а онда следи пут у Каунас.

Црвена звезда: Хол 2, Волден 17, Лојд 8, Давидовац 6, Лазић 3, Рит 4, Раданов, Добрић 17, Јагодић-Куриџа, Кузмић 9, Ноко 12, Колом.

Одлуком клуба Американац Џони О’Брајант је суспендован, а о даљим корацима тим поводом одлучиће органи клуба.

Претходни текстФилипо Фалко у Звезди
Следећи текстЗвезда – Милан: Важна информација за јуниор чланове