Филипо Фалко у Звезди

103

Црвена звезда је довела огромно појачање у зимском прелазном року, с обзиром да је опрему нашег клуба задужио Филипо Фалко и обавезао се на троипогодишњу сарадњу.

Италијански офанзивац је био жеља свих у Црвеној звезди и представљаће велико појачање за борбу коју наш тим има на три фронта – у Лиги Европе, у Суперлиги и у Купу Србије. Фалко, који је у наш клуб стигао из Лећеа, се већ прикључио саиграчима у Анталији који су му приредили топлу добродошлицу и пожелели много среће у црвено-белом дресу, а он је са осмехом све то испратио и ставио се на располагање стручном штабу.

Огромна ми је част што сам потписао уговор са Црвеном звездом. Ово је највећи клуб на овим просторима и сви у Италији знамо за Звезду, њену традицију и ватрене навијаче које има и пред којима једва чекам да заиграм. Желим да се доказујем, да освојимо „дуплу круну“, као и да се што боље покажемо против Милана, који ми је добро познат. Такође, радујем се и што ћу имати прилику да сарађујем са Дејаном Станковићем који је легенда фудбала у Италији – рекао је Фалко.

Фалко је ове сезоне одиграо 11 утакмица за Леће, постигао два гола и једном асистирао. Интересантно је да он може да покрије апсолутно све позиције у нападу, па ћемо видети где ће га Дејан Станковић претежно користити, али смо већ сада сигурни да ће сарадња Фалка и Фалћинелија бити феноменална.

Фалко је рођен 11. фебруара 1992. године у Таранту, а каријеру је започео у млађим селекцијама Лећеа, за који је до данашњег дана одиграо 107 утакмица, забележио 16 голова и 24 асистенције. Италијански офанзивац је у богатој каријери још наступао за: Павију (31 утакмица и осам голова), Ређину (три утакмице), Јуве Стабиу (11 утакмица, гол и две асистенције), Трапани (35 утакмица, два гола и 12 асистенција), Болоњу (девет утакмица), Ћезену (13 утакмица, 4 гола и асистенција), Беневенто (36 утакмица, шест голова и седам асистенција), Перуђу (девет утакмица, гол и асистенција) и Пескару (осам утакмица).

Претходни текстЕмилија Ђуровић четврта на свету!
Следећи текстЦрвена звезда поново пала у драматичној завршници