Црвена звезда – Сласк 4:0 (2:0)

56

У првој утакмици у 2021. години, фудбалери Црвене звезде остварили су победу против пољског Сласка резултатом 4:0. Голове за тим Дејана Станковића постигли су Мирко Иванић и Милан Павков, као и Дијего Фалћинели који је два пута погодио мрежу ривала.

Црвена звезда – Сласк 4:0 (2:0)

Стадион: „Хотел Калиста“, Анталија, Турска.

Стрелци: Иванић у 34, Фалћинели у 44. и 58. и Павков у 73. минуту.

Црвена звезда: Борјан (од 46. Поповић), Гајић (од 59. Гобељић), Дегенек (од 59. Ераковић), Панков (од 59. Милуновић), Родић (од 59. Одада), Саного (од 59. Петровић), Иванић (од 59. Николић), Канга (од 59. Вукановић), Бен (од 59. Срнић), Бакајоко (од 20. Гаврић, од 76. Крстовић), Фалћинели (од 59. Павков).

Сласк: Шромник, Јанашик, Пуерто, Тамаш, Штиглец, Палашевски, Шобота, Прашелик, Жила, Павловски, Еспосито.

Играли су још: Шчербал, Котуњо, Целебан, Маковски, Пијасецки, Павелец, Шпаковски, Левкот, Талар.

Мирно је било на старту меча, углавном се играло на средини терена, све до 15. минута када је Фалћинели после центаршута Бена из прекида снажно шутирао главом, али у Шромника. Одмах по уласку на терен је Гаврић показао колико је опасан, одлично је прошао иза леђа одбране у 22. минуту, Родић га је дубинским пасом у простор пронашао, али је Тамаш успео да га блокира у последњем тренутку.

Црвена звезда је у потпуности преузела контролу меча како је време пролазило. Прво је Бен био непрописно заустављен од стране голмана Шромника, али по мишљењу главног арбитра није био једанаестерац, а онда је и у 33. минуту Фалћинели шутирао поред гола, иако је имао времена да се намести. До предности су црвено-бели дошли у 34. минуту када је Бен центрирао из корнера, а лопта је дошла на другу стативу, на којој је спремно чекао Иванић и рутински, ногом, послао лопту у мрежу. Пет минута касније је и веома офанзивни Родић могао да се упише у стрелце, али није успео да исконтролише дубинску лопту на неколико метара од гола.

Ипак, Црвена звезда је са два гола предности отишла на одмор захваљујући мајсторији Дијега Фалћинелија. Комбиновали су Канга и Гајић, лопта је стигла до нашег нападача, он се наместио и са нешто више од десетак метара од гола рутински погодио рашље.

Већ на старту другог полувремена је Канга показао какав преглед игре има. На маестралан начин је пасом у простор „избацио“ Гаврића пред Шромника, наш офанзивац је успео да савлада голмана, али је Јанашик у последњем тренутку стигао лопту и са гол-линије успео да је испуца. Ипак, није се дуго чекало на нови погодак. Играо се 58. минут када је Иванић упослио Родића који је послао оштар пас у петерац, акцију је све време пратио Дијего Фалћинели и поново погодио мрежу Сласка.

Потом је Станковић изменио малтене читав тим, све осим Поповића и Гаврића који су нешто раније ушли, а утисак је да је у последњих тридесет минута била испробана и нешто другачија формација и тактика у односу на првих сат времена игре. Имао је после прекида шансу Павков у 66. минуту, али је у паду шутирао из окрета право у руке Шкромника. Ипак, није одсутајао нападач из Бегеча, константно је претио голу ривала и то му се исплатило у 73. минуту. Сјајно га је Николић упослио, а Милан Павков је феноменално примио лопту, изашао пред Шромника и рутински га савладао.

Мало је фалило Крстовићу у 87. минуту да се упише у стрелце када је Срнић послао оштру лопту у петерац, а црногорски нападач покушао петом, али је лопта завршила поред гола и уз то је судија сигнализирао офсајд. Интересантно је да је чак тројица фудбалера носило капитенску траку Црвене звезде на овом мечу. Прво је то учинио Борјан, потом Родић, а на послетку и Гобељић.

Претходни текстБеоградски окршаји: Звезда – Барса 2:2
Следећи текстМилојевић: Играчи јачи од умора