Пораз Црвене звезде у Лакташима

34

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Игокее у Лакташима 85:65 (25:16, 25:12, 21:15, 14:22) у утакмици 12.кола АБА лиге.

Црвено-бели уз меч мање који није одигран прошле недеље због поштовања протокола Цовид-19, имају скор 9-2 и наредне недеље одмах након Нове Године дочекују екипу Задра, на „затварању“ првог круга такмичења.

Најефикаснији у слабом издању црвен-белих били су Добрић, Давидиовац и Волден са по 10 поена.

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су једну од најслабијих утакмица у регионалној лиги и „оголили“ све проблеме тренеру Дејану Радоњићу који се вратио на клупу у петак.

Већ након прве деонице било је јасно да Звезду чека тежак посао, великим делом и захваљујући врло расположеном издању играча Игокее који су убацили буквално све у првом полувремену и за три и за два поена и водили +22 (50-28).Са друге стране, црвено-бели су промашивали све: зицере, далекометне шутеве који нису ни стизали до обруча, слободна бацања..

У наставку виђена је иста слика и дешавања на паркету као и у првом полувремену, а до краја утакмице црвено-бели су смањили заостатак (добили последњу деоницу 22-14) и на крају доживели други пораз у регионаном такмичењу у коме сада имају скор 9-2.

КК Црвена звезда мтс: О’Брајант 8, Хол 2, Волден 10, Ускоковић 1, Давидовац 9, Лазић, Рит 2, Добрић 10, Куриџа 6, Симанић 3, Кузмић 7, Колом 7.

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде мтс:
– Честитке на потпуно заслуженој победи, од првог момента су играли чврсто, прецизно, добро скакали. Наша одбрана није одговорила на квалитет којии је Игокеа показала, у првом полувремену смо примили 50 поена и тада је већ меч био решен.

За кошаркаше Црвене звезде нема пуно одмора, већ у среду у Београд стиже Панатинаикос, а нову календарску годину црвено-бели отварају утакмицом са Задром 02.01.2021.године у хали „Александар Николић“.

Претходни текстЗвезда ТВ | Од рођења мог
Следећи текстЗвезда поразом завршила 2020.годину