Звезда поразом завршила 2020.годину

56

У последњој утакмици у 2020. години, ватерполисткиње Црвене звезде поражене су од Палилуле резултатом 13:8. У трећем колу другог турнира Купа Србије црвено-беле су претрпеле пораз, али је већ у суботу, после пораза од Војводине, било познато да Звезди први пут у историји клуба неће играти у финалу овог такмичења.

Млада екипа Звезде, додатно ослабљена неиграњем Анастасије Карличић и Дијане Миловановић, парирала је у суботу Војводини у првом полувремену, а слично је било и данас против Палилуле, која је водила од почетка до краја, али је питање победника решила тек у последњој четвртини.

Шампион Србије је повео у првом минуту са играчем више, да би у наредном нападу из петерца Палилула дуплирала предност. Звезда је смањила преко Христине Илић и у наставку се играло гол за гол. Палилула је преко Ане Милићевић и Миле Глушчевић стизала до вођства од 3:1, 4:2 и 5:3, док су мрежу на другој страни тресле Јана Лујић и Андреа Гашић. У последњим секундама првог полувремена Маја Мандић је повисила на 6:3 и ту разлику Палилула углавном није испуштала у другом полувремену. Драгана Ивковић је на почетку утакмице добила жути картон, док је Ивана Ћоровић у завршници полувремена добила црвени.

Звезда је друго полувреме отворила голом Христине Илић, али је Палилула одмах увећала предност, а касније је два пута имала и четири гола разлике. Наду црвено-белој екипи вратила је Гашић голом у последњој секунди трећег периода (6:9), али је Палилула са четири везана гола стигла до 13:6 и тако отклонила све дилеме.

По два гола за Звезду су постигле Јана Лујић, Илић и Гашић, док је у противничкој екипи Глушчевић постигла четири, а Милићевић три гола.

Таш 2000 је претрпео још један пораз, пошто је у шестом колу изгубио од Војводине 23:5. Новосађанке су лако дошле до тријумфа против младе екипе Таша, која је успела у другој и трећој четвртини да постигне пет голова. Тада је било 16:5, али су играчице Војводине додатно увећале разлику у последњих осам минута. Јована Богосављевић је постигла три, а Јована Радоњић два гола.

Финале Купа између Војводине и Палилуле игра се у уторак од 16 сати, а Првенство Србије почиње у фебруару, ако епидемиолошка ситуација то дозволи.

Куп Србије за ватерполисткиње – Други турнир (Београд), Треће коло

Црвена звезда – Палилула 8:13 (2:3, 1:3, 3:3, 2:4)
Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић”. Судије: Радовановић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 14, Палилула 16. Петерци: Црвена звезда 1 (1), Палилула 2 (1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Антанасијевић, Пејчић, Ј. Лујић 1, Шарац 1, И. Лујић 2, Зелић, Тодоровски, Теодоровић, Миљковић, Илић 2, Гашић 2, Колашинац. Тренер: Ивковић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 4, А. Трмчић 1, Рудић 2, Глушчевић 4, Д. Милићевић, Марков, Мандић 1, Миладиновић 1, Андрејић, Димитријевић, Баић. Тренер: Вујадиновић.

Претходни текстПораз Црвене звезде у Лакташима
Следећи текстКрај године на Звездин начин: Демонстрација квалитетног рада