Црвено-бели отпутовали у Лакташе

17

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у суботу у раним поподневним часовима у Републику Српску, где их у недељу очекује меч 12.кола АБА лиге јтд са домаћином Игокеом.

Меч у дворани у Лакташима игра се од 17 часова и један је од дербија ове рунде такмичења.

Црвено-бели са новим тренером Дејаном Радоњићем кренули су на пут, након тренинга и заједничког ручка, на меч са екипом Игокее која ове сезоне има квалитетан састав, одличан скор на табели 8-2 и тренутно је четврта на табели АБА лиге. Игокеа игра ове сезоне и ФИБА Лигу Шампиона, такмичење за које се клуб изборио кроз квалификације. Све то указује да ће црвено-бели имати врло тежак посао у Лакташима.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

Очекује нас захтевна утакмица против одличног ривала Игокее, који је својим досадашњим играма показао да може свакога да победи у АБА лиги и да се нада високом пласману у регионалном такмичењу. Њихов скор и позиција на табели нису случајност, што говоре и наступи у ФИБА Лиги Шампиона. Потребно је да исконтролишемо њихове најбоље играче, и да добром концентрацијом и одговорном игром градимо пут до победе – рекао је тренер црвено-белих.

Ово ће бити 19. дуел два клуба у регионалном такмичењу, а десети који ће две екипе играти на паркету хале у Републици Српкој.

Капитен Бранко Лазић:
Очекује нас тешка утакмиица, Игокеа игра одлично ове сезоне у оба такмичења. Сам поглед на табелу, њихова позиција и скор позивају на максималну мобилност. Имају одличан тим и неколико изванредних индивидуалаца који могу да направе много проблема свакој екипи. Максимално их уважавамо, али желимо да дођемо до бодова, и мораћемо да одиграмо изузетно борбено и ангажовано – рекао је капитен црвено-белих

Одмах након ове утакмице, црвено-бели се аутобусом враћају за Београд и почињу припреме за последњи меч у календарској 2020.години против Панатинаикоса у хали “Александар Николић” (среда, 19 часова).

Претходни текстРезиме полусезоне омладинаца
Следећи текстЗвезда убедљива на почетку 2. турнира Купа Србије