Звезда убедљива на почетку 2. турнира Купа Србије

87

У првом колу другог турнира Купа Србије, ватерполисткиње Црвене звезде победиле су Таш 2000 резултатом 31:4. Питање победника није се постављало, пошто су црвено-беле од почетка до краја увећавале разлику против младе екипе.

Меч је отворила Христина Илић са два гола, а потом су мрежу Таша тресле Маргарета Миљковић, два пута Татјана Теодоровић, Андреа Гашић и Тара Пејчић. Први гол за Таш постигла је Јована Радоњић, али је Звезда одговорила новом серијом од седам везаних голова и минут пре краја првог полувремена било је 14:1. После новог гола Јоване Радоњић на полувремену је било 15:2 и Звезда је до краја увећавала предност. После трећегп ериода било је 24:2, а на крају 31:4.

Најефикаснија је била Јана Лујић са шест голова, док су Јована Тодоровски и Христина Илић постигле по пет. Тара Пејчић и Татјана Теодоровић су се по четири пута уписале у листу стрелаца, док су Андреа Гашић и Катарина Зелић постигле по три, а Ива Лујић један. Код Таша су се у стрелце, поред Јоване Радоњић, по једном уписале Јована Богосављевић и Невена Усејновски.

Црвену звезду, која на овом турниру наступа без првог голмана, Анастасије Карличић и Дијане Миловановић, много важнији дуел очекује вечерас од 20 сати и 30 минута против Војводине, која је после првог турнира била прва са све три победе, а данас је изгубила од Палилуле 10:6.

Црвена звезда – Таш 2000 31:4 (7:1, 8:1, 9:0, 7:2)

Базен СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Радовановић и Стефановић. Искључења: Таш 2000 3. Петерци: Црвена звезда 1 (0), Таш 2000 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Антанасијевић, Пејчић 4, Ј. Лујић 6, Шарац, И. Лујић 1, Зелић 3, Тодоровски 5, Теодоровић 4, Миљковић, Илић 5, Гашић 3, Колашинац. Тренер: Ивковић.

ТАШ 2000: Миленковић, Богосављевић, 1, Стевановић, Спахић, Маринковић, Тодоровић, Буха, Радоњић 2, Јанковић, Усеиновски 1, Миленковић, Корени, Завишић, Лазовић. Тренер: Филипић.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Лакташе
Следећи текстЦрвена звезда и Емануел Тери споразумно раскинули сарадњу