Велика победа Црвене звезде у „већ виђеној утакмици“

36

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду Валенсију резултатом 76-73 у 15. колу Евролиге после драматичне завршнице у којој су имали јаче нерве. Црвено-бели су прекинули низ пораза и славили идентичним резултатом као прошле сезоне када је Лоренцо Браун тројком срушио „наранџасте“ из Валенсије.

Црвена звезда мтс сада има скор против шпанског тима 6-0 у Евролиги! Црвена звезда – Валенсија 76-73 (20-22, 25-14, 12-21, 19-16)!

Најзаслужнији за тријумф био је Џордан Лојд са 20 поена и шест асистенција. Црвено-бели сада имају скор од пет тријумфа и 10 пораза, док је учинак Валенсије 9-6. Поред Лојда, истакао се и све бољи Џони О’Брајант са 15 поена, четири скока и две асистенције, али је и цела екипа дала допринос заслуженој победи.

Дејан Давидовац је убацио осам поена, али је његова двојка на истеку напада преломила утакмицу и донела важне бодове црвено-белима.

Прво полувреме кошаркаши Црвене звезде одиграли су одлично, разноврсно и посебно добро у одбрани где су једну од најбољих нападачких екипа у Европи свели на 36 поена.

Црвено-бели су добро отворили и друго полувреме период стекли максималних +12. Средином треће четвртине уследила је серија Валенсије, која је тројкама одржавала мањи заостатак за црвено-белима, у једном тренутку и повели 65-67. Међутим, кошаркаши Црвене звезде нашли су начина и снаге да преломе утакмицу важним кошевима Лојда и Давидовца и дођу до бодова који ће много значити екипи у наставку сезоне.

Црвена звезда: О’Брајант 13, Волден 8, Лојд 20, Ускоковић 2, Давидовац 8, Лазић 3, Рит 7, Раданов, Симоновић 2, Јагодић-Куриџа 5, Симанић, Кузмић 6

Валенсија: Препелич 15, Прадиља, Пуерто 5, Лабери 15, Ван Росом 0, Тоби 11, Калинић 5, Дубљевић 5, Вивес 5, Сан Еметерио 2, Вилијамс 5, Хермансон 5.

Тренер Саша Обрадовић:
Срећан сам начином који смо добили меч, како смо ротирали лопту, свако је дао одређени допринос победи. Прво и основно, треба да се зна – играмо против најбољих могућих екипа. Они су у ТОП 3 нападачка тима у Евролиги. Била нам је потребна добра одбрана, али као и све раније утакмице где смо имали контролу игре, сада смо имали добар напад. То је чак 20 асистенција данас. Имамо добар рад, добар скаутинг, а падови су нормални и никакав алиби не тражим.

Подсетио је Обрадовић на проблеме на позицији “плејмејкера” услед повреде Ленгстона Хола када је морало да дође до импровизације, а у току недеље стигао је и Кино Колом.

На папиру имамо Алексу Ускоковића који први пут игра Евролигу, док је Кори Волден ту принудно на ‘плеју’. То су разлози где се вуче страх и кад поведемо када треба да смо мирни баш због тога јер се поремети хемија која се стално мења. Све смо то у ходу морали ида радимо. Добра вест је да О’Брајант изгледа све боље, види се да растемо – додао је тренер Звезде.

Празна хала “Александар Николић”…

Не треба да се тражи алиби, другачије би изгледало уз навијаче. И неке судијске одлуке… Да имамо навијаче и само самопоуздање и енергија коју они доносе тиму би била другачија. Дошао сам и размишљам о дану када ћу да будем и да заједно побеђујемо – казао је Обрадовић .

Црвено-бели наредни меч играју у уторак против Зенита у Санкт Петербургу, али пре тога имају врло важан меч 10.кола АБА лиге против Цедевита Олимпије у хали “Александар Николић”.

Претходни текстМушкој екипи сва три бода у градском дербију
Следећи текстМарко Бошковић – Звездин повереник из Мајнхајма у Немачкој