Најбољи шутерски дан Црвене звезде у сезони

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су ФМП као гости резултатом 111:75 у утакмици 10.кола АБА лиге јтд.

Меч је одигран без присуства публике у Железнику,а најефикаснији код црвено-белих био је Огњен Добрић са 21.поеном, док је Алекса Ускоковић уз 10 поена имао и 10 асистенција. Симоновић је убацио 19.

Ово је била девета победа из 10 мечева екипе Црвене звезде у регионалном такмичењу и најбоља шутерска утакмица црвено-белих од почетка сезоне у којој су у шуту за три поена убацили 20 од 29 тројки!

Утакмицу у Железнику боје су отворили домаћини, повели 11-4 уз 7 поена Поповића, али је након тога уследила велика серија црвено-белих од 16-1 коју су иницирали Симоновић, Лазић са две убачене тројке, Кузмић и Добрић са 5 убачених поена, па је Црвена звезда повела у 8.минуту по први пут са двоцифреном предношћу 23-12.

На крају прве деонице било је 30-19 за Црвену звезду уз 7 поена Добрића, а врло добар утисак оставио је и Ускоковић са 4 аситенције и 2 украдене лопте за 7 минута у игри.

И у другој деоници трио Лазић, Симоновић и Ускоковић је играо одлично. Симоновић је до краја полувремена сакупио 13 поена, Лазић убацио још две тројке без промашаја, али је у одличном ритму био Ускоковић који је сакупио 7 асистенција. На полувремену је било 61:38.

У другом полувремену тренер Саша Обрадовић искористио је прилику да пружи минуте свим играчима, Марко Симоновић је убацио две везане тројке, Лојд још једну и већ у 24.минуту било је јасно да су црвено-бели близу победе.

До краја своје минуте поново је искористио Ускоковић који је за 27 минута на терену имао дабл-дабл учинак 20 поена и 10 скокова.

КК Црвена звезда мтс:

Волден 7, Лојд 12, Ускоковић 10п+10ас, Давидовац 8, Лазић 15, Рит 3, Добрић 21 (за три поена 6-5), Симоновић 19 (за три поена 5-4), Јагодић-Куриџа 5, Симанић 3, Кузмић 8, Тери.

У екипи ФМП-а најефикаснији је био Лазаревић са 17 поена.

Тренер Саша Обрадовић:
Можда је мало нереална разлика, а главни разлог за овакву убедљиву победу је изостанак главног играча ФМП-а Филипа Човића. Нама се мало и отворили, погађали смо, а видело се да имамо велику жељу и енергију. Поготово Алекса Ускоковић код кога се видело да је жељан игре, одиграо је јако добро и повезивао екипу. Остали су дали сјајан допринос у победи – рекао је тренер црвено-белих.

У наредном колу АБА лиге Црвена звезда мтс у недељу 20.12. дочекује екипу Цедевите Олимпије.

Претходни текстЗвездина челична одбрана
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих селекција