Звездина челична одбрана

47

Фудбалери Црвене звезде приказивали су одличне партије у претходном периоду у националном првенству, обезбедили пролазак у шеснаестину финала Лиге Европе, а уколико се томе дода чињеница да 540 минута нису примили гол, остварени успеси још више добијају на значају.

Црвено-бели у претходних шест дуела уписали су четири победе и два ремија, без примљеног гола. Стручни штаб нашег клуба предвођен Дејаном Станковићем имао је и више него разлога за задовољство будући да се напоран рад на тренинзима и одлична припрема за утакмице осликала на терену.

Фудбалери Црвене звезде блистали су у овогодишњем издању групне фазе Лиге Европе, освојивши 11 бодова, што је било и више него довољно да се са друге позиције пласирају у шеснаестину финала овог такмичења. Међутим чињеница која додатно може да радује навијаче црвено-белих јесте да је мрежа Милана Борјана у претходна три европска дуела била сачувана и да су изабраници Дејана Станковића били нерешива енигма за сваког противника. Наш тим групну фазу Лиге Европе завршио је на четвртом месту по броју најмање примљених голова у овој фази такмичења. Будући на велики број тимова који учествују у Лиги Европе, укупно 48, остварен резултат додатно добија на значају.

Дефанзивци нашег клуба били су на висини задатка и одличном игром стављали на муке своје ривале. Блистали су на терену црвено-бели, а додатну сигурност и ветар у леђа пружао је капитен Милан Борјан. Чувар наше мреже је одушевљавао невероватним одбранама, а његова феноменална издања нису прошла незапажено. Према УЕФА алгоритму у чију рачуницу улазе партије у Лиги Европе и домаћем првенству Борјан је најбоље оцењени голман Лиге Европе. Поред њега и штопер нашег клуба Немања Милуновић заузео је високо друго место по истим параметрима у избору за најбољег дефанзивца групне фазе овог такмичења, али и прво место када је у питању конкуренција штопера.

Изабраници Дејана Станковића показали су тимски дух, борбеност, храброст, али пре свега да су екипа. Управо податак да 540 минута противник није успео да савлада чувара наше мреже произилази из свега наведеног. Полусезона се ближи крају, а црвено-бели ће имати прилику да све наведено потврде и у наредна три дуела која их очекују.

Претходни текстСтанковић: Нападом чувамо мрежу нетакнутом
Следећи текстНајбољи шутерски дан Црвене звезде у сезони