Црвена звезда испустила Макаби у Тел Авиву

33

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Тел Авиву од Макабија резултатом 81:76 (23:20, 18:18, 15:17, 25:20)

Утакмица је без присуства публике одиграна у дворани „Менора Мивтачим“ у Тел Авиву, а најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 24 поена.

Меч у Израелу имао је неколико успона и падова за екипу Црвене звезде која је на крају при вођству 70:69 у 36.минуту након повратка из дефицита у који је ушла почетком треће деонице (39:52), дозволила домаћину серију од 6-0 која је на крају и решила питање победника.

Црвено-бели су одлично отворили меч, повели са 16:9,а онда до краја деонице дозволили ривалу да се врати и поведе на крају четвртине 23-20. У другој четвртини играло се прилично тврдо, Макаби је предвођен Вилбекином, Хантером и Џонсом имао предност у распону од 5-7 поена, али је у завршници Давидовац вешто изнуђивао фаулове и погађао са пенала, Рит је убацио тројку па се на велики одмор отишло са 41:38 за домаћина.

Међутим, врло лоше отварање треће деонице у којој црвено-бели нису могли да погоди практично ништа (отворене шутеве за три пормашивали Рочести, Лојд, О Брајант, Волден…) омогуло је домаћину да направи серију од 11-1 и поведе са великих +13.

Чинило се у тим тренуцима да су кошаркаши Црвене звезде „испустили“ утакмицу али се се корак по корак враћали у меч на крилима Лојда и О Брајанта, и стигли прво до изједначења 62-62,а онда и повели 66:64. Кош за кош играло се до веч описаног тренутка у коме је помало несрећно Џони О Брајант остао без патике, а ситуацију 5 на 4 искористио је Илајџа Брајант и погодио тројку за 75:70.

Тренер Саша Обрадовић:
Честитке Макабију заслужили су победу,имали смо нашу шансу, али нам је недостајало концентрације на крају утакмице. У одбрани, дозволили смо им неке офанзивне скокове и отворене шутеве. У нападу, нисмо имали права решења када су оклевали и када смо водили један поен. Велика штета јер смо имали велику шансу,али понављам, недостајало нам је концентрације у кључним моментима – рекао је тренер црвено-белих на конференцији за медије након утакмице.

Црвено-бели се у петак у поподневним часовима враћају за Београд, и одмах почињу припреме за дерби меч 9. Кола АБА лиге против подгоричке Будућности. У Евролиги након великог броја гостовања, наш тим сада очекују три везане утакмице код куће против Олимпијакоса, АЛБЕ и Валенсије. Прва против екипе из Пиреја на програму је наредног четвртка.

КК Црвена звезда мтс: Рочести 4, О Брајант 11+7ск, Волден 2, Лојд 24, Давидовац 14, Лазић, Добрић 4, Симоновић, Јагодић Куриџа 6+5ск , Рит 3, Тери 2, Кузмић 3,

Претходни текстГајић: Зацртани циљ је остварен
Следећи текстМилуновић: Делије нам дале снагу ватрометом