Лазетић међу најмлађим дебитантима

42

Ушао је на терен у 76. минуту на утакмици против Рада талентовани Марко Лазетић и постао седми најмлађи фудбалер у историји Црвене звезде који је добио прилику да заигра на такмичарском мечу.

Млади Марко Лазетић је рођен 22. јануара 2004. године, дакле са свега 16 година, 10 месеци и седам дана успео је да заигра за сениорски тим Црвене звезде. Успех је још већи када се зна да је то, старосно гледано, учинио пре фудбалских легенди као што су Владимир Петровић Пижон, Бошко Ђуровски, Ратомир Дујковић, Драгослав Шекуларац који су такође барут сениорског фудбала осетили пре пунолетства…Ипак, ако неко има осећај за Звездину децу и за младе играче, онда је то управо Дејан Станковић који је пети на листи дебитаната.

Испред Марка Лазетића су Иван Илић, везиста рођен 2001. године који држи рекорд постављен 2017. године, као и Милко Ђуровски, Лука Јовић (најмлађи стрелац у историји клуба, момак који је управо на дебију погодио), Филип Јанковић, Дејан Станковић и Милош Брајовић.

Част ми је што сам са шеснаест година дебитовао за Звезду. Кад видим каква су имена и легенде успеле то да учине пре пунолетства, заиста сам поносан на себе. Још једном, хвала људима из клуба и стручном штабу на томе што су ми указали прилику да заиграм против Рада. Ово је показатељ да се рад и труд увек исплате и надам се да ћу ускоро забележити још наступа, као и да ћу постићи први гол у дресу Црвене звезде, то ми је следећи циљ – рекао је Лазетић.

Талентовани нападач је дете Црвене звезде у сваком смислу те речи. Већ две и по године игра са старијом генерацијом и стасава под командом Марка Неђића, а у наш клуб је дошао давне 2012. године.

ЛИСТА НАЈМЛАЂИХ ДЕБИТАНАТА:

1. Иван Илић – 16 година и 15 дана

2. Милко Ђуровски – 16 година и 43 дана

3. Лука Јовић – 16 година, пет месеци и пет дана

4. Филип Јанковић – 16 година, шест месеци и 18 дана

5. Дејан Станковић – 16 година, шест месеци и 19 дана

6. Милош Брајовић – 16 година, девет месеци и 24 дана

7. Марко Лазетић – 16 година, 10 месеци и седам дана

8. Андреј Мркела – 16 година, 10 месеци и 26 дана

9. Драган Џајић – 17 година и девет дана

10. Марко Грујић – 17 година, месец и 13 дана

Претходни текстЗвезда ТВ | Белгијска чоколада
Следећи текстЗвезда зна са немачким екипама