Преминуо Милорад „Мића“ Белић

21

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је дана 27.11.2020.године у Београду у 80.години живота преминуо некадашњи кошаркаш и функционер нашег клуба Милорад „Мића“ Белић.

Мића Белић је носио дрес нашег клуба у периоду од 1958-1962. Године и у том периоду 78 пута је наступао за црвено-беле и убацио 187 поена.

Након тога је играо кошарку у Француској у Вишију и паралелно завршавао студије права. Осим на терену као играч у генерацији Црвене звезде са Владимиром Цветковићем, Владиславом “Лалетом” Лучићем, Адлером, Вићентићем… Белић је као велики Звездаш помагао клубу и као угледни правник, и то у најтежим тренуцима за наш клуб. Остаће упамћен као велики Звездаш, спреман да помогне свом клубу у свакој прилици и невољи.

Мића Белић је рођен у Београду 12.11.1940.године. Матурирао је 1958.године у Првој београдској гимназији и исте године уписао Правни факултет у Београду, где је дипломирао 1962. године.

Паралелно са студијама права играо је кошарку и носио дрес свог вољеног клуба Црвене звезде. Након одласка у Француску (Виши) враћа се у Југославију 1964.године, а адвокатуром се бавио од 1968.године у којој је био светски признат у области арбитраже.

Своје знање на том пољу врло често је користио да помогне својој Црвеној звезди у којој је једном периоду био и активан као члан управе када је у тешким тренуцима за наш клуб место председника клуба преузео Владислав Лале Лучић.

Докле год је могао, и прилике дозвољавале, Мића Белић је долазио да прати Црвену звезду и радовао се свим њеним успесима.

Смрћу Миће Белића КК Црвена звезда изгубила је човека који јој је до последњег дана био истински одан и који се на све начине уписао у богату историју нашег клуба.

Време и место сахране Милорада Миће Белића биће објављено накнадно.

Нека му је вечна слава и хвала!

КК Црвена звезда