Његошев гол најбржи ове сезоне у Лиги Европе

48

Погодак који је постигао Звездин везиста и капитен младе репрезентације Србије Његош Петровић у победи над Гентом у 53. секунди представља најбржи гол ове сезоне у Лиги Европе. Муњевит, прецизан шут, права бомба за сваког голмана, која је донела нашем тиму рано вођство свакако је нешто што је обележило ово коло у Лиги Европе.

Тријумфовала је Црвена звезда на гостовању белгијском Генту и дошла на корак од “презимљавања” у Лиги Европе. Уз већ поменути пројектил Његоша Петровића са старта меча и “небески” скок Немање Милуновића наша Звезда је извојевала победу од 2:0 и пружила навијачима још један меч који ће сви дуго памтити. Трећа везана победа црвено-белих и девет освојених бодова свакако је велики успех већ сада, али и по речима наших играча сигурно је да Звезда на овоме неће стати.

Наравно да Његош Петровић није могао тек тако да сакрије осмех са лица, а са великим задовољством нам је пренео како се осећа после гола у Лиги Европе.

Причао сам са Николићем, Крстовићем и Ераковићем о свему томе. Мислим да још нисам свестан да сам постигао гол у једном од најквалитетнијих такмичења као што је Лига Европе. Тек за пар година ћу имати свест о томе да сам постигао сјајан гол у Лиги Европе. Нисам гледао статистику да ли је најбржи, али ми је бескрајно драго због тога – истакао је Петровић.

Млади репрезентативац наше земље који је прошле године у августу појачао редове црвено-белих већ нас је навикао на своје разоре, али и прецизне ударце. На почетку пролећног дела прошлогодишњег шампионата Његош Петровић је поновио голчину са преко 30 метара виђену на припремама протв Дунајске Стреде. Талентовани везиста је опалио пројектил који се зарио у у сам рогаљ. Од тада, Његош је на многим мечевима показао да му је ударац са дистанце једна од врлина, а овог пута његов гол је имао и још већу важност, судећи да је то његов првенац у европским мечевима.

Верујемо да ће момак из Крупња наставити да нам мами осмех на лицима , као и да ће и следећи пут, када му се буде „отворио“ простор за ударац, поново опалити неодбрањиву бомбу за противничке голмане.

Претходни текстПреминуо Милорад „Мића“ Белић
Следећи текстСтанковић: Добар приступ за нова три бода