Црвена звезда мтс поражена од Анадолу Ефеса

38

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Ефеса у мечу 11. кола Евролиге – 64:75 (14:16, 22:24, 14:27, 14:8).

Црвено-бели, очигледно уморни од великих напора током новембра у коме су одиграли 10 утакмица, а укупно 9 током 20 дана, нису имали снаге да се боре за победу у мечу са турским тимом који је осим почетка контролисао меч и заслужено дошао до бодова.

Најефикаснији код црвено-белих био је Волден са 14 поена, док је Лојд уписао 10.

Црвена звезда има скор 4-7, док је ЕФЕС дошао до шесте победе уз пет пораза.
Црвена звезда је добро започела меч и отворила га серијом 8:0, међутим, ривал је одговорио серијом 6:0 и практично од финиша прве деонице и резултата 16-16 преузео контролу утакмице.

Најбољи стрелац Евролиге Џордан Лојд био је врло нерасположен у првом полувремену, важни шрафови у игри Звезде Хол и О Брајант нису играли на овој утакмици због повреда, па је ЕФЕС који је изванредно шутирао у првом полувремену стекао велику предност и повео са 35-21. Великом серијом од 13-2 Црвена звезда се вратила пред крај полувремена на које се отишло резултатом 36-40.

Међутим, друго полувреме није донело промену, са тешким ногама, скраћеном ротацијом и нерасположеним Лојдом гост који има изузетно снажан састав и без повређених Мицића, Бубое, Плајса и Данстона, показао је огроман квалитет и наставио да прави разлику, па је на крају треће четвртине било +17 за Ефес.

Ефес је лако одржао предност у последњих 10 минута и дошао до победе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Рочести 5, Волден 14 (4ск, 3ас, 2ук), Лојд 10 (5ск, 4ас), Ускоковић, Давидовац 5, Лазић 2, Рит 7, Добрић 8 (3ск, 2 ас), Симоновић 3, Јагодић Куриџа, Кузмић 6 (8ск), Тери 4.

Тренер Саша Обрадовић:
Енергетски нисмо могли да пратимо меч 40 минута. То је највећи разлог пораза – рекао је Саша Обрадовић после утакмице против Ефеса.

Шта је било нерешиво у игри Ефеса?
– Без обзира на то што им фале одлични играчи Мицић, Бобоа, Данстон и Плајс, екипа која је ту има квалитет, поене… Енергетски су могли да одиграју једну утакмицу, а ми смо се доста патили на том плану. У самој припреми нисмо могли превише тактички да реагујемо, више је била регенерација екипе, али прави квалитет играча попут Ларкина, Симона, Моермана смо могли да видимо вечерас. Свака мања ситуација, завршетак напада, пример је када се види чист квалитет.

Колико је утакмица са оваквим резултатом била реално стање без Хола и О’Брајанта и након низа од 10 утакмица?
– Не бих да тражим изговоре. То нам је – што нам је. Сви имају проблема. Са два квалитетна играча смо могли да држимо ритам. Данас нису могли да нам помогну и добро је да сада имамо паузу да мало освежимо екипу, уз распоред који није лакши и нема лаких противника, али ћемо уз мање путовања моћи да радимо на форми екипе. Очекујем бољи период.

Колико наредни период може да буде лакши?
– Да видимо прво, да се опоравимо, да поразговарамо шта смо могли да урадимо у неким ситуацијама, што се тиче основа игре, да покушамо да то поправимо и да покушамо да имамо и мало тренинга, а не само да тренирамо кроз утакмице, што никад није било добро.

Претходни текстГент – Црвена звезда 0:2 (0:1)
Следећи текстМилуновић: Атмосфера из свлачионице је кључ успеха