Нема славља, али ни стајања, Црвена звезда кренула у Барселону

40

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су из Милана за Барселону на утакмицу 10.кола Евролиге.

Црвено-бели након још једне велике победе у елитном такмичењу, нису имали времена ни добрано да се одморе пред нове велике напоре и искушење, а утакмица са тренутним лидером на табели – екипом Барселоне.

Црвено-бели ће меч са актуелним лидером Евролиге одиграти у дворани „Блау Грана“ у петак са почетком у 21 сат.

Екипа која предводи Шарунас Јасикевичијус игра изванредно у Евролиги, а након проблема са вирусом који није заобишао ни део екипе и стручног штаба Барселоне, домаћин ће комплетан предвођен првом звездом екипе Николом Миротићем дочекати црвено-беле.

Ово ће бити 9. меч два клуба у Евролиги, до сада “блауграна” води са 6-2 у победама. Прошле сезоне, црвено-бели су одиграли фантастичну утакмицу у Барселони и били на једну лопту од победе.

Тренер Саша Обрадовић:
Играмо против још једне екипе која је фаворит за ТОП 4. Пуно квалитета на свакој позицији. Играју код куће, имају улогу фаворита. Када играмо против екипа које су условно речено „на папиру“ боље, врло је важно и какав утисак остављате. Очекујем да одиграмо добро, и зашто да не – да изненадимо ако нам се укаже шанса – рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Марко Јагодић-Куриџа:
Очекује нас изузетно тешка утакмица. Долазимо у Барселону у добром расположењу након велике победе у Милану. Али то не значи да идемо тамо са намером да не одиграмо добру,чврсту утакмицу, и покушамо да изненадимо Барселону. Играју сјајно, што се види и по њиховом пласману на табели. Први су и то заслужено. Попуњени су на свим местима, не зна се одакле прети већа опасност и свако у рукама те вечери може да има велики број поена у рукама.Предводи их Миротић фантастичан играч, али далеко да су остали мање квалитетни. Морамо да одиграмо као у Милану константно и стрпљиво и имаћемо нашу шансу – рекао је крилни центар црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде након великог тријумфа у дворани „Медиоланум Форум“ у Милану и утакмице у „Блау Грани“ враћају се у суботу у поподневним часовима у Београд, али се тежак низ утакмица наставља мечевима у понедељак у АБА лиги и Евролиги против екипе ЕФЕС-а.

Претходни текстСаопштење ФК Црвена звезда
Следећи текстБен: Знам како против Војводине