Жреб за Куп Европе: Ватерполисти у Крању против Триглава, ОШЦ-а и Нојзи ла Сека

39

Ватерполисти Црвене звезде сазнали су противнике у Купу Европе. Звезда ће у Крању од 4. до 6. децембра играти против домаћег Триглава, мађарског ОШЦ-а и француског Нојзи ла Сека.

У Ниону је одржан жреб за Куп Европе, који ће ове сезоне бити веома квалитетан због промењеног формата.⁣ Клубови су подељени у осам група, а квалификациона рунда ће се играти турнирски од 4. до 6. децембра у осам градова. По две најбоље пласиране екипе из сваке групе ће се пласирати у наредну рунду, осмину финала.

Црвена звезда се нашла у групи Ц којој ће домаћин бити Словенија и Крањ⁣, а противници ће бити мађарски ОШЦ, француски Нојзи ла Сек за који наступа Виктор Рашовић и домаћин, екипа Триглава.

Тренер црвено-белих Александар Филиповић опрезан је пред квалификациони турнир имајући у виду квалитет противника у групи.

Мислим да је незахвално коментарисати да ли је лакша или тежа група, 90% екипа које учествују на овим турнирима имају завидан квалитет. Ми ћемо се спремити да пружимо максимум и надам се да ћемо успети да изненадимо, да прођемо у осмину финала. Без обзира на доста незгодне противнике као што су ОШЦ и Нојзи, који предводи наш колега Стефан Ћирић. Имају доста добру екипу, имају доста странаца. Даћемо све од себе да уђемо међу две екипе које пролазе даље, уз божију помоћ. Нажалост, немамо помоћ наших верних навијача, али играћемо и за њих„.

Претходни текстКао по навици – велика победа Звезде у Милану!
Следећи текстИза југа Маракане – Петлићи победом завршили полусезону